ΑΠΟΨΕΙΣ
Εκτός εάν ''ζωή' γι αυτόν', νοείται μόνο η ''καρέκλα'' του
"Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει ύστερα απ αυτή τη συμπεριφορά του υπουργού του, ένας πρωθυπουργός που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του ,το αξίωμα του και το Σύνταγμα;"
Του Δημήτρη Καρατζάνη
Παρακολουθώντας τις απίθανες θέσεις Καμμένου για θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά το... έβδομο -από το 2015- ταξίδι του στις ΗΠΑ,αρχίσαμε ν αμφιβάλλουμε για τις γνώσεις μας σχετικά με τον όρο ''κυβέρνηση'', σε μια Δυτικού τύπου Δημοκρατία .
Ανατρέξαμε λοιπόν στο κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ,όπου διαβάσαμε στο άρθρο 82: ''Κυβέρνηση είναι το συλλογικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας που κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων. Ο πρωθυπουργός εξασφαλίζει την ενότητα της Κυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειες της για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο πλαίσιο των νόμων'' Συμπληρώνει δε στο αμέσως επόμενο αρθρο ,το 83 :''Κάθε υπουργός ασκεί την αρμοδιότητα που ορίζει ο νόμος''.
Είναι λοιπόν φανερό ότι από τις χθεσινές δηλώσεις Καμμένου , προκύπτει σοβαρή και σαφέστατη παραβίαση του Συντάγματος ,τόσο σε ότι αφορά το αυτοσχέδιο πλαν β για το Σκοπιανό , που ανακοίνωσε εν αγνοία της κυβέρνησης και που είναι τελείως έξω από το πλαίσιο που εκείνη έχει συμφωνήσει ,όσο και για την παραχώρηση' νέων βάσεων στο Ελληνικό έδαφος που δήλωσε πρόθυμος να διαθέσει στους υπερατλαντικούς συμμάχους. Λες και η χώρα είναι τσιφλίκι του πατέρα του και μπορεί να διαθέτει τις βάσεις -ερήμην της βουλής -όπου και όπως θέλει.
Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει ύστερα απ αυτή τη συμπεριφορά του υπουργού του, ένας πρωθυπουργός που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του ,το αξίωμα του και το Σύνταγμα;
Μα να τον απολύσει τηλεγραφικά και να τον στείλει από κει που ήρθε .Στο πολιτικό πουθενά δηλαδή, προς το οποίο, έτσι κι αλλιώς ο Καμμένος, βαδίζει αναπόφευκτα Μα θα ''έπεφτε'' και ο ίδιος, είναι ο αντίλογος.
Σ ένα προδιαγεγραμμένο και μαθηματικώς βέβαιο ''πέσιμο'', όπως έχει πλέον καταστεί το δικό του ,πόση σημασία μπορεί να έχει το ''λίγο πριν'' ή το ''λίγο μετά'', αν πρόκειται να διασώσει, κάποια , ψήγματα τουλάχιστον, αξιοπρέπειας ;
Τόχει διατυπώσει άλλωστε ,πολλά χρόνια πριν, ο Καβάφης, στην πιο γνωστή του ίσως παραίνεση:''Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον -όσο μπορείς- μην την εξευτελίζεις ''
Εκτός κι αν, ''ζωή'' για τον πρωθυπουργό μας ,νοείται μόνο η ''καρέκλα'' του!