Συστατικά
- 140 γρ. σπορέλαιο
- 2 αυγά μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 150 γρ. κολοκυθάκια
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε ένα μπολ με πετσέτα τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύομε με ξύλινη κουτάλα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 10x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη λευκή κουβερτούρα, τα φιστίκια, το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε.