Κέικ με φιστίκια και λευκή σοκολάτα

Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 140 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 150 γρ. κολοκυθάκια

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα μπολ με πετσέτα τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύομε με ξύλινη κουτάλα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 10x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη λευκή κουβερτούρα, τα φιστίκια, το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ