Και χωρίς άδεια ... λειτουργούν ανενόχλητα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Τη συνέχιση της λειτουργίας κέντρων ξένων γλωσσών που δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας παραδέχεται ότι ... επιτρέπει το υπουργείο, επικαλούμενο "αμέλεια".

Η αντίδραση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών


Με οδυνηρή έκπληξη λάβαμε το 99618/Α5, 16/6/2016, το οποίο και επισυνάπτουμε, έγγραφο στο οποίο ευθαρσώς δηλώνεται και ομολογείται από το «αρμόδιο»; Υπουργείο ότι εν γνώσει του, λόγω κενό νόμου (το οποίο διαιωνίζεται «από αμέλεια»;) επιτρέπεται η παράνομη λειτουργία κέντρων ξένων γλωσσών που στερείται την από το νόμο προβλεπόμενη διοικητική άδεια. 

Υπενθυμίζουμε ότι  με το ν.3919, 2/3/2011 καταργήθηκε η υποχρέωση διοικητικής άδειας με εξαίρεση κάποια επαγγέλματα και δραστηριότητες όπως τα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όσα ανήκουν στη σφαίρα της προστασίας ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι τα εκπαιδευτήρια (βλέπε την με αριθμό 20/VI/2012 γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την με αριθ. πρωτ. 46399/ΙΑ, 26/4/2012 εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας).

Κατά συνέπεια, και παρά την ομολογημένη, αυτονόητη και αναγκαία προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των εκπαιδευόμενων πολιτών, επιτρέπεται η λειτουργία φορέων χωρίς την απαιτούμενη διοικητική άδεια, χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλεια, στατική επάρκεια, πυρασφάλεια (δεν υπάρχει ο ΝΟΚ, δεν υπάρχει πολεοδομική υπηρεσία;)

Συνέργεια του κράτους σε κατάφωρο αθέμιτο ανταγωνισμό με τα νομίμως λειτουργούντα εκπαιδευτήρια κέντρων ξένων γλωσσών.

Για ακόμη μια φορά υποβάλλουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

-          Γιατί να έχουμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή να ανανεώσουμε αυτή όταν λήξει;

-          Γιατί υποχρεωθήκαμε να υποβληθούμε σε δαπάνη χρόνου και χρήματος;

-          Γιατί επιτρέπεται η έναρξη επιτηδεύματος (ΔΟΥ) όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη διοικητική άδεια;

-          Γιατί επιτρέπεται η ένταξη σε ασφαλιστικό φορέα όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη διοικητική άδεια;

-          Γιατί δεν παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όταν δραστηριότητα ασκείται παρανόμως;

-          Γιατί να μην καταφύγουμε συλλογικά και ομαδικά εναντίον του Υπ. Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ για την αποκατάσταση της υλικής ή ηθικής βλάβης των εννόμων συμφερόντων μας που προκαλούνται από ενέργεια ή παράλειψη ενέργειας διοικητικής αρχής (ν.2690,9/31999 άρθρο 27) ; 

Ελπίζουμε κάποια πολιτική ή διοικητική ή ανεξάρτητη ή κοινοβουλευτική αρχή ή υπηρεσία να ασχοληθεί για την άμεση τακτοποίηση του παραπάνω θέματος που υφίσταται με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ