ΚΟΣΜΟΣ

Η Google τιμά με Doodle τη Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας

Σαν σήμερα, το 1932, οι περιοχές Najd και Hijaz ενοποιήθηκαν επίσημα, δημιουργώντας το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η Google τιμά με Doodle τη Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας. Σαν σήμερα, το 1932, οι περιοχές Najd και Hijaz ενοποιήθηκαν επίσημα, δημιουργώντας το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Στην πρωτεύουσα, το Ριάντ, πραγματοποιούνται οι πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις, ενώ οι κοινότητες σε όλη τη χώρα γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο. Τα αεροπλάνα πετούν πάνω από τις πόλεις, ενώ οι πολίτες συνθέτουν το εθνικό σύμβολο, την πράσινη και λευκή σημαία, με κύματα – ακριβώς όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle.

Η Google τιμά με Doodle τη Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας

Πολλοί άνθρωποι περνούν τη μέρα τους σε παραδοσιακά λαϊκά φεστιβάλ, ενώ άλλοι απολαμβάνουν τις πλούσιες εορταστικές προσφορές στα εμπορικά κέντρα.

Οι οικογένειες γιορτάζουν με γεύματα όπως το εθνικό πιάτο kabsa – μια συνταγή που περιλαμβάνει χρυσαφένιο κοτόπουλο, κουκουνάρι, σταφίδες και ρύζι. Τη νύχτα, τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τα κτίρια και τα σπίτια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το θέμα της φετινής Εθνικής Ημέρας είναι «Ονειρευόμαστε και Επιτυγχάνουμε», εμπνευσμένο από τη γρήγορη πρόοδο και τις φωτεινές προοπτικές της χώρας.

Χρόνια πολλά στη Σαουδική Αραβία κατά την εθνική εορτή!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Πηγή:enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση