Υλικά
1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε και χτυπήστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 3
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέστε τα στο μείγμα με την κρέμα, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου μετά από 35 λεπτά.