Γεμίζουν ξανά καύσιμα τα ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου

Η κίνηση - ματ των δημοτικών υπηρεσιών για να ξεπεραστεί ο "σκόπελος" της Αποκεντρωμένης

Έπρεπε να βγουν στα "μανταλάκια" για πολλοστή φορά Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Δήμος Ηρακλείου, για την υπερκατανάλωση καυσίμων, για να δοθεί τελικά λύση στο "αγκάθι" των ακινητοποιημένων οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και να μπορέσουν τελικά να βγουν από την μάντρα του Δήμου!

Προηγήθηκε η ανάρτηση στη Διαύγεια της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να αναζητηθεί και να βρεθεί τελικά λύση.

Πώς; Με απόφαση που πήραν η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, βγήκε από το "κάδρο πληρωμών" το τιμολόγιο που περιελάμβανε τα καύσιμα τα οποία είχαν υπερκαταναλωθεί, πληρώθηκαν τα υπόλοιπα χρωστούμενα στον εργολάβο και εξασφαλίστηκε η ομαλή τροφοδοσία φορτηγών και απορριμματοφόρων.

Ο Δήμος Ηρακλείου προμηθεύεται ετησίως καύσιμα περίπου 1 εκατομ. ευρώ.
Για 15 από τα οχήματα του εντοπίστηκε υπερκατανάλωση περίπου 2.400 λίτρων. Όλη η υπόθεση δηλαδή αφορούσε σε καύσιμα αξίας 3.000 ευρώ!
Σε ένα από τα τιμολόγια, αξίας 9.000 ευρώ, υπήρχαν και τα επίμαχα καύσιμα.
Πλέον από τη Λότζια θα πληρώσουν κανονικά τον εργολάβο για τα υπόλοιπα τιμολόγια (έπρεπε ωστόσο να προηγηθεί η δημοσίευση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να το κάνουν), και θα αναμένουν την τελική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης, στην οποία θα προσφύγουν.

Μετά από αυτή την "κίνηση - ματ", τα οχήματα τροφοδοτούνται κανονικά με καύσιμα, την ώρα που στο Δημαρχείο έχουν να λένε για το σύστημα τροφοδοσίας και τη λειτουργία της σχετικής υπηρεσίας.
Όπως αναφέρουν, με το σύστημα εισροών - εκροών δεν χάνεται ούτε χιλιοστό καυσίμου, όλα είναι υπό συνεχή και ακριβή έλεγχο, γι' αυτό και μειώθηκαν μεσοσταθμικά οι καταναλώσεις κατά 38%.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται - ως ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα - να κάνουν διαγωνισμό για τα καύσιμα της επόμενης 4ετίας, κερδίζοντας μεγάλο ποσό από τις εκπτώσεις, για ένα έργο της τάξεως των 5,5 εκ. ευρώ!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ