ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ντομάτες, οι δημοτικές κλήσεις και ένα ανύπαρκτο δημοτικό έργο

Η Δημοτική Αστυνομία έχει παρουσία στο κέντρο της πόλης και σχεδόν μηδενική παρουσία εκτός του κέντρου.

No profile pic

Του Μανόλη Χαιρέτη*

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ανύπαρκτη δημοτική αρχή σε μια αγωνιώδης προσπάθεια να μας πείσει ότι υπάρχει, προβάλλοντας ως μεγάλα επιτεύγματα τις χιλιάδες κλήσεις - πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας – κυρίως στο κέντρο της πόλης - και την παράλληλη λαϊκή αγορά στο δρόμο που συνδέει τον Δήμο Ηρακλείου με το Δήμο Μαλεβιζίου.

Μπορεί κανείς να ασχοληθεί εύκολα με το «παραγόμενο δημοτικό έργο» καθώς μία λέξη το χαρακτηρίζει – ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν θα αναφερθώ στις τεχνικού τύπου αστοχίες και καθυστερήσεις που έχουν κάνει την πρόσβαση στο κέντρο από δύσκολη εως απαγορευτική για τους δημότες και κυρίως τους επισκέπτες της πόλης μας, γιατί έχουν γραφτεί πολλές φορές και πλέον είναι γνωστά σε όλους . Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω τις επικοινωνιακές φωτοβολίδες που παρουσιάζονται ως τα μεγάλα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής (κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας – παράλληλες λαϊκές αγορές) .

Α) Η Δημοτική Αστυνομία έχει παρουσία στο κέντρο της πόλης και σχεδόν μηδενική παρουσία εκτός του κέντρου. Αυτό πολύ απλά διότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός από την πολιτική της ηγεσία. Οφείλω να θυμίσω στην δημοτική αρχή ότι Δήμος Ηρακλείου δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, μπορεί κανείς να αναφέρει δρόμους όπου το κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι παράνομες σταθμεύσεις μετατρέπουν την καθημερινότητα του πολίτη σε ζούγκλα – π.χ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Λεωφόρος 62 Μαρτύρων, Μάχης Κρήτης , ΄'Αγιος Ιωάννης Χωστός, Θερίσσου, Κόμβος Γιόφυρου και πολλά άλλα σημεία που η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας γίνεται μόνο μετά από καταγγελίες πολιτών .

Β) Λαϊκές Αγορές, μια πονεμένη ιστορία . Καταρχήν, το μεγάλο έργο της Δημοτικής Αρχής είναι η καταπάτηση του κανονισμού λαϊκών αγορών που έφερε και ψήφισε η ίδια στο δημοτικό συμβούλιο . Σε καμία μετεγκατάσταση λαϊκής αγοράς δεν τηρήθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί στους κατοίκους και που αναφέρεται ρητά στον κανονισμό λαϊκών αγορών.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι λαϊκές που εγκαταστάθηκαν το 2015 και το 2016 σήμερα, 2020, δεν έχουν μετεγκατασταθεί ακόμα ενώ ο κανονισμός ορίζει μέγιστη διάρκεια παραμονής 18 μήνες στον ίδιο χώρο. Υπάρχουν δεκάδες εισηγήσεις από τα τοπικά διαμερίσματα από το 2016 εώς σήμερα οι οποίες κι αυτές ποδοπατήθηκαν.

Το μόνο έργο που πιστώνεται στην δημοτική αρχή είναι η προσπάθεια να φέρει τους κατοίκους της μιας περιοχής απέναντι στους κατοίκους της άλλης περιοχής ή τους κατοίκους απέναντι στους έμπορους – παραγωγούς των λαϊκών.

Μετά την πομπώδη σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου στην λαϊκή αγορά το μόνο που δεν μάθαμε είναι την προτίμηση του στις ντομάτες, Μεσσαράς ή Ιεράπετρας ;



*Ο Μανόλης Χαιρέτης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου με την παράταξη "Ηράκλειο 3.7.5"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση