Τι πρέπει να προσέχετε όταν ετοιμάζετε το γάλα του μωρού

Οι κανόνες

Κάθε γυναίκα που δίνει στο παιδί της φόρμουλα, θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, στην προετοιμασία, τη χρήση και τη συντήρηση του γάλακτος:

* Να πλένει διεξοδικά τα χέρια της πριν να ξεκινήσει την παρασκευή του γάλακτος.
* Να βράζει τουλάχιστον για 10’ το νερό που θα χρησιμοποιήσει στην προετοιμασία του γάλακτος, ώστε να είναι στείρο μικροβίων.
* Tο µπιµπερό και όλα τα σκεύη που έρχονται σε επαφή με το γάλα να είναι αποστειρωµένα, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο.
* Να προετοιμάζει το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες και να μην χρησιμοποιεί περισσότερο ή λιγότερο νερό από αυτό που αναφέρει η συσκευασία. Αν βάλετε λιγότερο νερό, το γάλα θα είναι πιο πυκνό και δύσπεπτο και μπορεί να επηρεάσει τη νεφρική λειτουργία, ενώ αν βάλετε περισσότερο, το γάλα θα είναι αραιό και φτωχότερο σε θρεπτικά συστατικά.
* Να µην χρησιµοποιεί καυτό νερό στην προετοιµασία του γάλακτος, γιατί µετουσιώνονται η βιταµίνη C που περιέχει το γάλα και οι πρωτεΐνες του.
* Να μην προσθέτει ζάχαρη ή μέλι στο γάλα του μωρού.
* Να ελέγχει τη θηλή του μπουκαλιού. Η θηλή θα πρέπει να αφήνει το γάλα να τρέχει µόλις αναστρέψουµε το µπουκάλι σε συνεχή ροή και µετά σταγόνα-σταγόνα.
* Να δοκιμάζει τη θερμοκρασία του γάλακτος ρίχνοντας μερικές σταγόνες στο χέρι της.
* Να µην ταΐζει το µωρό ξαπλωµένο, γιατί προκαλούνται ωτίτιδες.
* Να περισσεύουν τουλάχιστον 20cc γάλα στο μπουκάλι μετά από κάθε τάισμα. Έτσι, το µωρό τρώει όσο θέλει (όχι όσο του δίνεται) και δεν καταπίνει αέρα, καθώς τα 20 επιπλέον cc καλύπτουν τη θηλή.
* Το γάλα που περίσσεψε να παραμένει 1-1,5 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να το πετάει. ΔΕΝ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ.
* Αν θέλει να προετοιμάσει γάλα για μετέπειτα χρήση, να το φυλάσσει στο ψυγείο, αμέσως μετά την προετοιμασία του, σε θερμοκρασία 5οC. Το γάλα θα πρέπει να απορρίπτεται 24 ώρες μετά την παρασκευή του.
* Να σταµατά η χρήση του µπιµπερό τον 1ο χρόνο της ζωής.

Πηγή: stogiatro.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ