ΥΓΕΙΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο του Βόλου – Πέντε ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό

Αυξημένος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους

No profile pic

Συνολικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα 12 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο του Βόλου. Σήμερα το πρωί πέντε ασθενείς κατέληξαν εντείνοντας την ανησυχία για τη μεγάλη θνησιμότητα που παρουσιάζει η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

Την αγωνία των υγειονομικών για την κατάσταση περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ντίνος Μηνδρινός, που αναφέρθηκε στα αιτήματα που απηύθυναν  στο υπουργείο για ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων που λήγουν σε ένα μήνα αλλά και για προσλήψεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνδρινός στην ΕΡΤ, “η αγωνία μας είναι αν μεγαλώνουν οι εισαγωγές που θα μπουν αυτοί οι άνθρωποι και τι θα απογίνουν. Εμείς κάναμε συνάντηση απευθείας με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και είπαμε τα αιτήματά μας. Η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί. Ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος. Ακούσαμε διάφορα. Για ιδιώτες γιατρούς, για λύσεις που δρομολογούνται. Δεν θέλησε να δεσμευτεί ούτε για τους συμβασιούχους, ούτε για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα. Επανερχόμαστε κάνοντας έκκληση και στους βουλευτές να θέσουν το θέμα εκ νέου. Δεν περισσεύει κανείς. Είπαμε και για τους ανθρώπους σε αναστολή” .

Ένας γιατρός για 120 ασθενείς

Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου μετά την έξαρση των κρουσμάτων και των νοσηλειών ασθενών με Covid-19 τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, μιλάμε για μία μαύρη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι το ανεπαρκές ιατρικό προσωπικό καλείται να υπερβεί τις δυνάμεις του εξυπηρετώντας υπέρογκο αριθμό ασθενών: «Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς. Τώρα η κατάσταση είναι ένας γιατρός για 120 ασθενείς με Covid-19. Είναι μια εικόνα μαύρη και αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς».

«Τώρα βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει, ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, συν 8 που είναι στις ΜΕΘ», συνέχισε περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργαστούν. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Χαυτούρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους άλλους ασθενείς, η κατάσταση των οποίων είναι επιβαρυμένη. «Ο κόσμος είναι εγκαταλελειμμένος. Φαίνεται ότι η πολιτεία δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, αλλά κοιτάει αδιάφορα», καταγγέλλει.

Έρευνα για τη διασπορά στην Α’ παθολογική κλινική

Το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό υποστηρίξουν με κάθε τρόπο οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν σ αυτό και πολύ περισσότερα οι γιατροί πρώτης γραμμής και covid περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτής της έκτακτης συνθήκης λόγω πανδημίας προκλήθηκε και διασπορά σε μη Covid κλινική και συγκεκριμένα στην Α’ Παθολογική Κλινική στην αρχή με τέσσερις μολύνσεις ασθενών και στη συνέχεια με την μόλυνση δυο γιατρών.

Για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.

Πηγή:in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση