Κρούσματα γαστρεντερίτιδας ταλαιπωρούν

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε μέχρι να σας περάσουν τα συμπτώματα;

Πολύ κόσμο ταλαιπωρεί αυτό τον καιρό η γαστρεντερίτιδα που είναι ιογενής ή βακτηριακή και το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλεί είναι η αφυδάτωση.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε μέχρι να σας περάσουν τα συμπτώματα;

Αυτό που πρέπει να κάνετε το πρώτο 24ωρο της γαστρεντερίτιδας είναι να ενυδατώσετε τον οργανισμό με υγρά. Γι’ αυτό προτιμήστε να φάτε μία σούπα ή να πιείτε ένα τσάι.

Μετά από 2 ή 3 ημέρες και αφού νιώσετε καλύτερα, μπορείτε σταδιακά να επανέλθετε στη διατροφική σας ρουτίνα.

Τι επιτρέπεται να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:

• Ζυμαρικά
• Ρύζι
• Άπαχο κρέας
• Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγειρεμένο ψάρι
• Αυγά
•Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (μπανάνες, μήλα σχάρες, καλά μαγειρεμένα καρότα)
• Δημητριακά χωρίς ζάχαρη
•Φρυγανισμένο ψωμί
• Γιαούρτι
• Τυρί με χαμηλά λιπαρά

Τι απαγορεύεται να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:
• Χυμοί φρούτων που περιέχουν πολλή ζάχαρη
• Αθλητικά ποτά
• Αναψυκτικά και κάθε αεριούχο ποτό
• Καφεϊνούχα ποτά
• Ζωμοί και κονσέρβες ή συσκευασμένες (έτοιμες) σούπες
• Τηγανητά ή τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά (αλλαντικά, πατατάκια, τηγανητές πατάτες, γλυκά)
• Παγωτά, γρανίτες και ζελέ
• Ξηροί καρποί, φρούτα σε κονσέρβα με σιρόπι
• Δημητριακά με ζάχαρη
• Καραμέλα και σοκολάτα
• Πολύ πικάντικες τροφές

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ