ΥΓΕΙΑ
Το γάλα αμυγδάλου και τα οφέλη του
To γάλα αμυγδάλου αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος
SHARE:
Το γάλα αμυγδάλου είναι η πιο δημοφιλής επιλογή γάλακτος φυτικής προέλευσης στα ράφια, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες, χωρίς λακτόζη και γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το γάλα αμυγδάλου αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.
Επίσης το προτιμούν όσοι έχουν πρόβλημα στην πέψη του αγελαδινού γάλακτος ή έχουν εγκαταλείψει ζωικά προϊόντα για ηθικούς λόγους.
Τι είναι το γάλα αμυγδάλου;
Το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζεται βυθίζοντας τα αλεσμένα αμύγδαλα σε νερό.
Στη συνέχεια στραγγίζεται η πάστα για να εξαφανιστεί τυχόν πολτός.
Το γάλα αμυγδάλου είναι φυσικά vegan, χωρίς σόγια, χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη.
Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου είναι επίσης χαμηλό σε υδατάνθρακες.
Ωστόσο, προσέξτε για γλυκαντικές εκδοχές, οι οποίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη που μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των υδατανθράκων και των θερμίδων.
Γάλα αμυγδάλου θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
Διατίθεται σκέτο, ή σε γλυκές και χωρίς ζάχαρη γεύσεις όπως βανίλια και σοκολάτα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο γάλακτος σε αρτοσκευάσματα.
Επίσης προστίθεται στα δημητριακά στη θέση του αγελαδινού γάλακτος.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα smoothies ή σε σέικ πρωτεΐνης στη θέση του αγελαδινού γάλακτος.
Τέλος χρησιμοποιείται και ως κρέμα ή υποκατάστατο γάλακτος στον καφέ.
Οφέλη από το γάλα αμυγδάλου
Χαμηλό σε θερμίδες
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για απώλεια βάρους ή συντήρηση, καθώς είναι χαμηλό σε θερμίδες, λιπαρά και υδατάνθρακες.
Χτίζει γερά οστά
Το γάλα αμυγδάλου είναι συγκρίσιμο με το αγελαδινό όσον αφορά το ασβέστιο και τη βιταμίνη D.
Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει ασβέστιο από μόνο του.
Επομένως, πρέπει να το καταναλώνετε μέσω της διατροφής, διαφορετικά τα οστά σας θα γίνουν εύθραυστα και θα σπάσουν πιο εύκολα.
Εν τω μεταξύ, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο.
Χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Ενώ ένα φλιτζάνι 2% αγελαδινό γάλα περιέχει 12,3 γραμμάρια ζάχαρης, ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει καθόλου.
Η ζάχαρη είναι μια πηγή κενών θερμίδων, που σημαίνει ότι δεν παρέχει θρεπτικά συστατικά, ούτε την ικανότητα να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση και τελικά αύξηση βάρους.
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, σακχαρώδη νόσο, ηπατική νόσο και άνοια.
Φυσικά χωρίς λακτόζη
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος δεν μπορεί να αφομοιώσει τη ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στα ζωικά γάλατα, που ονομάζεται λακτόζη.
Τα αμύγδαλα είναι φυσικά χωρίς λακτόζη.
Αυτό καθιστά το γάλα αμυγδάλου μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για κάποιον με αυτή την πάθηση.