"Το πιάτο της απιστίας" ...

Από το Σάββατο 11 Μαΐου στο Βουρβουλάδικο

Στις 11 Μαΐου "Το πιάτο της απιστίας" 'ζωντανεύει' στο μενού του Βουρβουλάδικου μόνιμα, με βασική αρχή: "Όταν μια ιδέα παίρνει μορφή και γίνεται ύλη και πράξη".

"Το πιάτο της απιστίας" είναι μια ιστορία, ένα διήγημα, μια ιδέα από την πένα του γνωστού Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη, που γεννήθηκε στη σκέψη του σε κάποιο τραπέζι του "Βουρβουλάδικου" και για το "Βουρβουλάδικο", ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού.

Πραγματεύεται τη συνάντηση ενός χωρισμένου ζευγαριού μετά από συζυγική απιστία, την Κυριακή 11 Μαΐου 1969 μέσα στο τότε "Βουρβουλάδικο", δηλαδή ακριβώς 50 χρόνια από φέτος, την 11η Μαΐου 2019.

Σ' αυτή τη συνάντηση, με κάποιο τρόπο, "εμπλέκεται" ένα πιάτο που θα ονομαστεί "Το πιάτο της απιστίας".

Το "ζωντάνεμα" του πιάτου αυτού, των υλικών και φυσικά του μαγειρέματός του, θα είναι δημιουργία του μάγειρα του "Βουρβουλάδικου" Αντώνη Τζαγκαράκη.

"Το μαγικό", όπως λέει ο συγγραφέας, "είναι η συνάντηση και η συνεργασία στο χώρο του Βουρβουλάδικου, του άυλου με την ύλη.

Η δημιουργία μιας άυλης ιστορίας και ιδέας στη σκέψη του συγγραφέα, που μεταμορφώνεται σε μια άλλη, υλική δημιουργία, του πιάτου της ιστορίας, στα χέρια και τη "σύλληψη" γεύσεων από τον Αντώνη Τζαγκαράκη.

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019, η ιδέα και "Το πιάτο της απιστίας" θα μεταμορφωθεί σε ύλη και θα μπει στο μενού του Βουρβουλάδικου. Σε κάθε τραπέζι το βράδυ αυτό, θα μοιραστεί κι από ένα βιβλίο δωρεάν, με την ιστορία του συγγραφέα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ