"Η επικαιρότητα της 17ης Νοεμβρίου..."

Αγαπητό cretalive,

Έχουν περάσει 46 ολόκληρα χρόνια από την φοιτητική εξέγερση του πολυτεχνείου ,που ως στόχο είχε την πτώση της χούντας και την κατάκτηση της ελευθερίας.

Δυστυχώς όμως, ακόμη και στην σημερινή εποχή παρουσιάζονται φαινόμενα αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού.

Πιο αναλυτικά, δεν έχουν περάσει αρκετές μέρες απ’την αντιδημοκρατική εισβολή των Μ.Α.Τ στην Οικονομική σχολή των Αθηνών, με το πρόσχημα της ανομίας, ζήτημα που όντως εντοπίζεται σε ένα σημαντικό ποσοστό στα Δημόσια Πανεπιστήμια, το οποίο όμως δεν λύνεται με επικοινωνιακές πολιτικές, οι οποίες αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης απ΄τα πραγματικά προβλήματα και την αδυναμία της κυβερνήσεως να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά (Π.χ Προσφυγικό ).

Κατά συνέπεια, γίνεται αντιληπτό ότι, η εκτελεστική εξουσία επιδιώκει την εξάλειψη του Δημοκρατικού και φοιτητικού αγώνα, ώστε να επιβάλλει τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών συμφερόντων ,γεγονός που συμπεραίνεται εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας 36 νέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.

Οι παραπάνω χειρισμοί λοιπόν ,θεωρούνται τόσο εκδικητικοί για την νέα γενιά, που στερείται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης, όσο και πλήγμα για την δημοκρατία ,διότι ,παραβιάζονται οι θεμελιώδεις ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αξίες της έκφρασης, ελευθερίας και της ισότητας, οι οποίες κατακτήθηκαν μέσω του αιματηρού αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Ας αφήσει συνεπώς η πολιτεία την άσκηση μικροκομματικής –επικοινωνιακής πολιτικής και ας μεριμνήσει για την ίση εφαρμογή του νόμου, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας-των μη προνομιούχων πολιτών.


Υ.Γ :Η άποψη ότι δεν υπήρχαν θύματα στο Πολυτεχνείο δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από προσβλητική για την μνήμη των θυμάτων.
Υ.Γ:Δεν αγνοώ τις παραβατικές καταστάσεις που επικρατούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά είναι ευρέως αποδεκτό ότι, η ανομία δεν αντιμετωπίζετε με μονομερείς κινήσεις που αποβλέπουν σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες αλλά με την οργανωμένη πρόληψη.
Υ.Γ:Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου μαρτυρεί τις αντιλαϊκές στοχεύσεις του κράτους, διότι, η δυνατότητα παρέμβασης της αστυνομίας ,όταν κρίνονταν αναγκαίο προβλέπονταν και απ τον προηγούμενο νόμο.

Δημήτρης Κουκάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ