Επιτυχία και απήχηση στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Μουσικών και Χορωδιακών συνόλων από το Μουσικό Καρπό

Το διαρκώς αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή αποτελεί το έναυσμα για το 4ο Φεστιβάλ

Το 3ο Φεστιβάλ έκλεισε την αυλαία του με τις καλύτερες εντυπώσεις και μετέτρεψε την πόλη μας σε πόλο έλξης μουσικής και πολιτισμού. Δυναμική η παρουσία του κοινού, που για τρεις βραδιές γέμισε ασφυκτικά την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Το διαρκώς αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή αποτελεί το έναυσμα για το 4ο Φεστιβάλ με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός που θα χαρακτηρίζεται από μουσική δυναμική, διεθνή προβολή, καινοτομίες και υψηλή επισκεψιμότητα.

Από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, ο Αντώνης Μαυράκης ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους τις παρακάτω Φιλαρμονικές, Μουσικά και Χορωδιακά σύνολα:

Ø Την Μπάντα της Στρατιωτικής μουσικής της 5ης Μεραρχίας Πεζικού.

Ø Τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ø Την Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου.

Ø Την Μπαντίνα των Μουσικών Σχολών “Χάρης Σαρρής”.

Ø Την Μικτή Χορωδία (του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της πόλεως) του Αγίου Νικολάου.

Ø Την Δημοτική Φιλαρμονική Αγ. Νικολάου.

Ø Την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Ø Την Wind & Percussion Youth Orchestra του Παγκρήτιου Ωδείου.

Ø Την Φιλαρμονική Ορχήστρα Μέσα Γειτονιάς, Λεμεσός-Κύπρος (M.Y. BAND).

Ø Την Χορωδία του Παγκρήτιου Ωδείου η οποίο μας παρουσίασε την Λειτουργία Missa Breve του Leo Delibes σε έναν ιδιαίτερο χώρο, την Καθολική Εκκλησία του Αγ. Αντωνίου στο Ρέθυμνο

Ø Το Locrian Brass από το Ηράκλειο και

Ø Το Wood & Brass Ensemble από την Μουσική Σχολή του “Χάρη Σαρρή” Ηρακλείου.

Σημαντικό κεφάλαιο του Φεστιβάλ υπήρξαν τα βιωματικά master classes και τα μουσικά projects που παρουσιάστηκαν. Αυξητική ήταν η τάση στην προσέλευση μουσικών, καλλιτεχνών και μαθητών σε σχέση με τα περσινά σεμινάρια. Στόχοι μας ήταν η επιμόρφωση σε νέες τεχνικές, σε νέες τάσεις της μουσικής διαδικασίας και σε απελευθέρωση του καλλιτεχνικού δυναμικού. Οι κριτικές από τους συμμετέχοντες ήταν άριστες και τόνισαν ότι εκτός της πολιτιστικής εμπειρίας που βίωσαν από την αλληλεπίδραση τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους δόθηκε η δυνατότητα για καλλιτεχνική πρόοδο και έμπνευση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους αξιόλογους και διακεκριμένους μουσικούς: φλάουτο: Νίκο Κατριτζιδάκη, κλαρινέτο: Κατερίνα Λιουδάκη, κόρνο: Βαγγέλη Σκούρα, σαξόφωνο: Γιάννη Μυράλη και Στέλλα Αραμπατζόγλου, τρομπέτα Γιάννη Καραμπέτσο και Κική Ανωμεριανάκη, τρομπόνι – τούμπα Γιάννη Ελεφάντη και Χαράλαμπο Παλιό. Διεύθυνση Χορωδίας – Ερμηνεία Χορωδιακού Τραγουδιού: Αθανασία Κυριακίδου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Μαυράκης.

Ειδικές ευχαριστίες στη Βαγγελιώ Ματθαιουδάκη για την παρουσίαση των μουσικών συνόλων κάθε βραδιάς καθώς και στους Μανόλη Δενδάκη και Βαγγέλη Δουλουμπέκη για τη φωτογραφική κάλυψη του Φεστιβάλ.

«Η μουσική μας ενώνει» είναι η φράση που θα δώσει πνοή και συνέχεια στο 4ο Φεστιβάλ.

Οργάνωση: Μουσικός Καρπός- mousikoskarpos.blogspot.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ