Με παράνομες συνδέσεις ρεύματος πολλοί μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ

Aνακοίνωσε επίσης την πρόσληψη συμβούλου που θα συνδράμει στον στόχο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας σε πάνω από 10%

Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ ο καθένας έχουν «φεσώσει» τη ΔΕΗ με συνολικό ποσό 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «στρατηγικούς κακοπληρωτές», όπως τους χαρακτήρισε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία. Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπές ρεύματος, αλλά διαπίστωσε ότι το 65% των διακοπών επανασυνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ παράνομα.

«Τους μεγάλους αυτούς οφειλέτες αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ και πρέπει να ξέρετε ότι σε πολλούς κόπηκε το ρεύμα. 65% από αυτούς που κόπηκε το ρεύμα, επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα και αυτό είναι ένα ζήτημα γενικότερο που πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά σαν κοινωνία», είπε περιγράφοντας το πρόβλημα εισπραξιμότητας της ΔΕΗ ο κ. Παναγιωτάκης.

Στην κατηγορία των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και των 500 εκατ. ευρώ οφειλών τους φαίνεται ότι θα ξεκινήσει να εφαρμόζει η ΔΕΗ τα νέα εργαλεία για τη βελτίωση της εισπραξιμότητάς της, που ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Παναγιωτάκης. Ενα από αυτά είναι η τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως Bank of America, Deutsche Bank, HSBC, με τις οποίες και βρίσκεται σε συζητήσεις η επιχείρηση. «Η τράπεζα μπορεί να σου προπληρώσει ένα ποσό 250 εκατ. ευρώ από τα 500 εκατ., δεν σημαίνει ότι θα εκχωρήσουμε τις οφειλές για να τις εισπράξουν οι τράπεζες», διευκρίνισε στους παρόντες βουλευτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την περασμένη Τετάρτη.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη συμβούλου που θα συνδράμει στον στόχο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας σε πάνω από 10%, ενώ έκανε σαφές εμμέσως ότι η επιχείρηση θα εντατικοποιήσει τις αποκοπές ρεύματος το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι διακοπές ρεύματος για κάθε καταναλωτή που δεν εξοφλεί τον λογαριασμό του ή δεν τηρεί τις ρυθμίσεις, με εξαίρεση τους ευάλωτους που προστατεύονται από το ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο), ζήτησαν από τον κ. Παναγιωτάκη και οι θεσμοί.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ