Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής διαμορφώθηκε στο 3%, ωστόσο, αν εξαιρεθεί το ελαιόλαδο, ο δείκτης υποχωρεί στο 0,7%.
Εξάλλου, η αύξηση της τιμής του υγρού χρυσού έχει οδηγήσει σε πτώση της κατανάλωσης κατά 27%, από τους 30.000 στους 22.000 τόνους ετησίως. Ωστόσο, ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της τιμής του ελαιόλαδου στη χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, Μανώλη Γιαννούλη.