3 πανεύκολα ντρέσινγκ που θα απογειώσουν τις σαλάτες σας

Γρήγορα κι αποτελεσματικά

Μέλι και Λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανακατεύτετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύτετε. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα σε ένα βαζάκι, κλείστε το καπάκι και χτυπήστε δυνατά.

Μπαλσάμικο με Σύκο

Με τα παρακάτω υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό βαζάκι βινεγκρέτ και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για ανά πάσα στιγμή.

Υλικά

3/5 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανακατεύτετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύτετε με σύρμα. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα σε ένα βαζάκι, κλείστε το καπάκι και χτυπήστε δυνατά.

Ντρέσινγκ για Σίζαρ

Υλικά

5 φιλέτα αντζούγιας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. φρεσκοτριμένο πιπέρι
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού 
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 της κούπας τριμένη παρμεζάνα

Χτυπήστε σε γουδί τις αντζούγιες, το σκόρδο και το πιπέρι. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη μουστάρδα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο αργά όσο ανακατεύετε και μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
Τέλος, προσθέστε την παρμεζάνα, ανακατέψτε, δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, χτυπάτε όλα τα υλικά στο μούλτι.
Τοποθετήστε το dressing σε ένα βάζο και διατηρήστε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ