ΚΡΗΤΗ

Τιμήθηκαν πρωτεργάτες και πρωτοπόροι της εστίασης στο Ηράκλειο

Περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου

Τιμήθηκαν πρωτεργάτες και πρωτοπόροι της εστίασης στο Ηράκλειο

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις τιμήθηκαν οι πρωτεργάτες και πρωτοπόροι της εστίασης στην πόλη του Ηρακλείου, από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, κατά την εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου.

Περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες της εστίασης στο Ηράκλειο καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ήταν εκεί και τίμησαν επαγγελματίες που έχουν διανύσει την δική τους διαδρομή και έχουν γράψει επαγγελματική ιστορία παράλληλη με τη ζωή της πόλης και των Ηρακλειωτών τα τελευταία 40 χρόνια.

εστίαση εκδήλωση

Επαγγελματίες, μέλη του Συλλόγου που διατηρούν εστιατόρια και καφέ – μπαρ που υπήρξαν σημεία αναφοράς για την καθημερινή ζωή της πόλης και στέκια με πολιτικό, κοινωνικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, αλλά και επαγγελματίες που ταύτισαν την παρουσία τους με την εκπροσώπηση του κλάδου και την πρωτοπορία στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης. Μαζί, όσοι διεκδίκησαν για τον κλάδο στα πέτρινα χρόνια της πανδημίας και της παρατεταμένης κρίσης, με πρώτη την Πρόεδρο Μαρία Χαλβατζή – Αντωνακάκη που είχε την πρωτοβουλία για την τιμητική αναγνώριση, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Ήταν μια εκδήλωση που αποτέλεσε μόνο την αφετηρία για την ανάδειξη και την προβολή του έργου που επιτελούν για την τοπική οικονομία και κοινωνία οι άνθρωποι του επισιτισμού.    

«θέλουμε να τιμήσουμε έξι καταξιωμένους συναδέλφους και φίλους. Ικανούς επιχειρηματίες που πολλά χρόνια πριν ξεκίνησαν στον χώρο μας και ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό τους, την ποιότητα των παροχών τους και ακόμα σήμερα διατηρούν τις επιχειρήσεις τους. Ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν Σύλλογο προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα μας και συνεχίζουν μαζί μας να μάχονται και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό», ανέφερε η Πρόεδρος.

εστίαση εκδήλωση

Η Μαρία Αντωνακάκη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη μέσα από τις δράσεις της Αντιπεριφέρειας Επισιτισμού και προανήγγειλε πρωτοβουλίες συνεργασίας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της εστίασης. Παράλληλα, ευχαρίστησε για την συνεργασία το τμήμα γαστρονομικού τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου για τη συνεργασία καθώς και τους παριστάμενους αντιδημάρχους Μαρίνο Παττακό, Γιώργο Σισαμάκη, Μαρία Καναβάκη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνεργάζονται με την εστίαση.   

Οι βραβεύσεις

Πρώτος βραβεύτηκε ο Μιχάλης Παρασύρης, ως πρώην πρόεδρος από το 1998 του Σωματείου. «Είμαι  40 χρόνια στο επάγγελμα και συνεχίζω» είπε, δίνοντας το στίγμα της επιμονής και της δυναμικής που έχει ο κλάδος να παλεύει τις αντιξοότητες, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στον τέως Πρόεδρο Γιάννη Τσακιράκη την πλακέτα παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Μαρίνος Παττακός. Ο κ. Τσακιράκης ήταν εκείνος που έκλεισε και την εκδήλωση καλώντας όλους τους νέους και τους φορείς να συνεργαστούν για το καλό της εστίασης.

Ο Μιχάλης Κανατέλιας από το εστιατόριο «Κυριάκος» βραβεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη. Ευχαριστώντας για την τιμή αναφέρθηκε στους κανόνες που τηρεί ο ίδιος ως επαγγελματίας στην πολύχρονη πορεία του στο χώρο και αυτούς που πρέπει ν’ ακολουθήσει κάθε επαγγελματίας του κλάδου για να είναι επιτυχημένος.

Ο αδελφός του Στέφανος Κανατέλιας - εστιατόριο «Κανατέλιας» - παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από το γνωστό σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ευχαριστώντας για την τιμητική διάκριση και την εμπιστοσύνη του κόσμου του Ηρακλείου. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μίλησε για την ανάγκη να αξιοποιούν όλοι τα τοπικά προϊόντα γιατί «δίνοντας δουλειά στο διπλανό μας, έχουμε κι εμείς», όπως είπε. 

Η ιστορία του γύρου

Ο Πέτρος Αναπολιωτάκης από το ψητοπωλείο «Πολιτεία» παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη και ήταν εκείνος που επέλεξε να αφηγηθεί μια σχεδόν άγνωστη ιστορία σημειώνοντας πως ο χοιρινός γύρος ξεκίνησε από το Ηράκλειο, στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης, αρμόδιος για την προώθηση της κρητικής διατροφής, βράβευσε τον γνωστό Τζακ του Πρυτανείου της Πλατείας Ελευθερίας. Ο Ιάκωβος Σίφρης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για τις μεγάλες διεκδικήσεις την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, το βραβείο για τον Θοδωρή Καλαθάκη, διακεκριμένο μάγειρα και επιχειρηματία του κέτερινγκ, παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά, η κόρη του Ίασμη Καλαθάκη σε μια συμβολική κίνηση της συνέχειας του κλάδου, με τη νέα γενιά.

εστίαση εκδήλωση

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αναφορές των βραβευθέντων στην πρόεδρο Μαρία Αντωνακάκη για τις πρωτοβουλίες στα χρόνια της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και το έργο που έχει επιτελέσει για τον κλάδο σε όλη την περίοδο των κρίσεων.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Σύριζα Σωκράτης Βαρδάκης και του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, του Σύριζα Χάρης Μαμουλάκης και του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παύλος Μπαριτάκης, Ελένη Μαραγκάκη, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης, Ο Πρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης, ο Γ.Γ. της ΟΕΒΕΝΗ Νίκος Λειβαδιωτάκης  ο Πρόεδρος των Μαγείρων Νεκτάριος Μωυσάκης, Ο Πρόεδρος των Αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο Πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης του Αγίου Νικολάου Μάνος Γιαπιτζάκης κ.α.

εστίαση εκδήλωση



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση