ΚΡΗΤΗ
Τι λέει ο άνθρωπος που έσωσε τα παιδιά της οικογένειας στον Γεροπόταμο!
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Βενιζέλο και το πρωί της Πέμπτης στην Κατερίνα Καναβάκη, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
SHARE:
Στη Ροδιά και στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης στις Κάτω Αρχάνες, παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος για τον Βενιζέλο Στρατάκη και την Κατερίνα Καναβάκη, αντίστοιχα.
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον τραγικό πατέρα και αύριο την τραγική μάνα που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους.
Σπαρακτικά είναι τα μηνύματα αποχαιρετισμού για τον Βενιζέλο και την Κατερίνα, η θυσία των οποίων έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Τραγική λεπτομέρεια που είδε το φως της δημοσιότητας το γεγονός ότι ο 35χρονος πατέρας που έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά, όταν κινδύνευσαν, δεν γνώριζε καλό κολύμπι...
Συγκλονιστική περιγραφή
Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή που έκανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μανώλης Κατσαμάς, εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.
Ο κ. Κατσαμάς ανέφερε ότι ο Βενιζέλος, αν και δεν γνώριζε καλό κολύμπι δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό. Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπήρχε μεγάλος κυματισμός, ωστόσο ο πανικός των γονιών φαίνεται να συνέβαλε στην τραγική κατάληξη του περιστατικού.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
"Ήταν 8.10 ειδα τους γονείς να τρέχουν προς τη θάλασσα. Έτρεξα κι εγώ. Τα παιδιά ήταν 4-5 μέτρα από τη θάλασσα. Τα έβγαλα ενα ενα χωριστά. Ο Βενιζέλος και Κατερίνα είχαν ωστόσο απομακρυνθεί. Ο 35χρονος είχε κι ενα πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του και όλα συνέτειναν στο μοιραίο. Σίγουρα είχαν επηρεαστεί ψυχολογικά από το φόβο των παιδιών τους και τους είχε πιάσει πανικός"
Δεν απαιτείται ναυαγοσώστης στο Γεροπόταμο
Η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται σε έναν κλειστό κολπίσκο με βραχώδη όρια. Δεν είναι οργανωμένη και δεν απαιτεί παρουσία ναυαγοσώστη. «Και να υπήρχε ναυαγοσώστης, πάλι δεν θα υπήρχε διαφορετική εξέλιξη» σημειώνει ο υπολιμενάρχης Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκο Παττακός και διευκρινίζει: «Το ωράριο εργασίας των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Ρεθύμνου ξεκινάει στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 17.30.
Σύμφωνα με τον Μανούσο Κλάδο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μυλοποτάμου, στον οποίο ανήκει η παραλία: «Η παραμονή με σκηνή του άτυχου ζευγαριού στην παραλία ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ. Θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο, αλλά μάλλον δεν είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους». Ερωτηθείς για το κατά πόσον ήταν παράνομη η τοποθέτηση αντίσκηνου από το άτυχο ζευγάρι και η διαμονή τους στη παραλία, ο υπολιμενάρης από την πλευρά του, απάντησε: «Το κάμπινγκ δεν επιτρέπεται αλλά οι έλεγχοι, η πιστοποίηση παράβασης και η επιβολή προστίμων, είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους συχνούς όπως για παράδειγμα στην παραλία της Μονής Πρέβελη, όπου συχνά πιστοποιούνται παραβάσεις παράνομου κάμπινγκ».
Από την πλευρά του ο υπασπιστής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Χρήστος Τσιλιουδάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το τριήμερο του 15αύγουστου όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διατεθεί για ελέγχους και εποπτεία στον βόρειο οδικό άξονα, λόγω υπερβολικής κίνησης, αλλά και στην Ιερά Μονή της Παναγιάς του Χάρακα, όπου πλήθος κόσμου συνέρεε. «Τις μέρες αυτές δεν υπήρχε η δυνατότητα για ελέγχους σχετικά με παράνομο κάμπινγκ και εκτός αυτού η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι ορατή σε όλο το εύρος της από τον οδικό άξονα».