Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα γονείς και εφήβους

Στο πλαίσιο της ομιλίας αναφέρθηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από την υπερβολική και αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, από τους εφήβους.

Το Γυμνάσιο Τυλίσου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων με τίτλο «Το σχολείο που θέλουμε», διοργάνωσε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 εσπερίδα με θέμα:  «Γονείς και έφηβοι: Επικοινωνία & συγκρούσεις, αποδοχή & όρια στη χρήση του κινητού και του διαδικτύου». Ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η κ. Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγος – Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Νομού Ηρακλείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Τυλίσου.
Την εσπερίδα παρακολούθησαν, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Θανάσης Κύρκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας & δια βίου μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άννα Φραντζεσκάκη, ο πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας Τυλίσου κ. Γεώργιος Μαλλιωτάκης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τυλίσου κ. Γιώργος Κουβίδης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και  αρκετοί γονείς,   εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η κ. Παναγιωτάκη ανέπτυξε τους κινδύνους που εγκυμονούν από την υπερβολική και αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, από τους εφήβους. Τονίστηκε ιδιαίτερα, πόσο σημαντικό είναι, από πλευράς των γονιών, να μπορέσουν μέσα από το διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία να προσεγγίσουν τα παιδιά τους και να θέσουν τους κανόνες της ορθολογικής χρήσης των ψηφιακών μέσων, που κανένας δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητά τους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής και καθημερινότητας. 
Παρουσιάστηκαν, επίσης, εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, από πανεπιστημιακές μελέτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το 8% των εφήβων στην Ελλάδα κάνουν συστηματικά χρήση του ηλεκτρονικού τζόγου, το 28,6% έχουν πέσει θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού, ενώ περισσότεροι από το 50% των εφήβων περνάει πάνω από 5 ώρες καθημερινά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού.
Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, ακολούθησε συζήτηση, όπου, η συμμετοχή τόσο των παρευρισκόμενων γονιών όσο και των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών ήταν πολύ ουσιαστική, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία όλων για το ευαίσθητο αυτό θέμα, της ορθολογικής χρήσης του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου. Σύντομη τοποθέτηση πάνω στο θέμα έκανε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας & δια βίου μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και την πολύτιμη αρωγή της κυρίας Παναγιωτάκη στα σχολεία του Δήμου.
Η εσπερίδα αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στο Γυμνάσιο Τυλίσου και, όπως δήλωσε ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Καλαφατάκης, στις προθέσεις της Διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου των διδασκόντων, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να συνεχιστούν οι ενδιαφέρουσες αυτές δράσεις και στο μέλλον.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ