ΚΡΗΤΗ
«Λυγίζει» και το ΠΑΓΝΗ- Ράντζα στην Παιδοχειρουργική κλινική
Αδύνατο για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο να σηκώσει το βάρος των ασθενών- Ελλήνων και τουριστών
Στην «εντατική» φαίνεται να μπαίνει, μετά το Βενιζέλειο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ,με πολλά τμήματα να υπολειτουργούν, όπως η Γυναικολογική κλινική, η Χειρουργική Ογκολογία και η Γαστρεντερολογική κλινική.
Χιλιάδες είναι και οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα για χειρουργεία εξαιτίας και της έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας αλλά και εξαιτίας του ότι δεν λειτουργούν όλα τα χειρουργικά κρεβάτια.
«Το τελευταίο διάστημα και με την άφιξη πολλών χιλιάδων τουριστών και με την υποστελέχωση των νοσοκομείων παρατηρούνται σοβαρά κενά σε πάρα πολλά τμήματα όπως η Γυναικολογική κλινική, η Χειρουργική Ογκολογία, οι κλάδοι των τραυματιοφορέων και των καθαριστριών και το νοσηλευτικό προσωπικό» λέει στο Cretalive ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης ενώ συμπληρώνει πως «ήδη ο όγκος του κόσμου που σωρεύεται στο ΠΑΓΝΗ είναι τεράστιος με τις πληρότητες να φθάνουν στο 100%. Είναι ένα δείγμα του τί θα συμβεί από Σεπτέμβρη στην Παιδοαιματολογική και τη Γαστρεντερολογική κλινική».
Ο ίδιος συμπληρώνει επίσης ότι: «Στην Παιδοχειρουργική κλινική υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες ράντζα εξαιτίας της απόφασης της Διοίκησης του νοσοκομείου από τα 22 κρεβάτια, που προβλεπόταν να έχει, να λειτουργούν μόνο 12». Η Παιδοχειρουργική, λέει, δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες ούτε από άποψη υποδομών ούτε από νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο κ. Βρύσαλης εξηγεί ότι το ΠΑΓΝΗ βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες ρεπό να οφείλονται στους εργαζόμενους ενώ καθαρίστριες και τραυματιοφορείς το απόγευμα και τη νύχτα καλύπτουν ολόκληρο το κτίριο του νοσοκομείου.
«Η κυβέρνηση δεν θέλει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά να το υποβαθμίσει και να το εμπορευματοποιήσει. Το σχέδιο νόμου που έγινε νόμος του κράτους βγάζει από το ΕΣΥ τον Ψυχιατρικό τομέα και έρχονται και άλλοι τομείς» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ενώ καταλήγει λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο ότι ενώ υπάρχει σοβαρή έλλειψη τραυματιοφορέων θαλάμου -πανελλαδικά και τοπικά- το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο αδιαφορεί αλλά ακόμα και με επικουρικό προσωπικό δεν φροντίζει να καλύψει τα κενά καθώς στη λίστα που άνοιξε δεν προβλέπονται οι παραπάνω θέσεις».