ΚΡΗΤΗ
Χωρίς τέλος τα προβλήματα στην υδροδότηση: Νέα βλάβη, αυτή τη φορά στον αγωγό των Μαλίων
Πότε εκτιμά η ΔΕΥΑΗ ότι θα αποκατασταθεί η υδροδότηση - Ποιες περιοχές του Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Στο όριο του φαίνεται ότι έχει φτάσει το σύστημα υδροδότησης στην πόλη του Ηρακλείου. Δεν φτάνει η ορατή έλλειψη νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, έρχονται να προστεθούν και οι βλάβες στους αγωγούς, αφήνοντας χωρίς νερό περιοχές του Ηρακλείου.
Έτσι, λίγες μέρες μετά από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον αγωγό της Τυλίσου, η ΔΕΥΑΗ έρχεται τώρα αντιμέτωπη με νέα σοβαρή βλάβη, αυτή τη φορά στον αγωγό των Μαλίων. Η δημοτική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της εκτιμά ότι η υδροδότηση θα αποκατασταθεί τις απογευματινές ώρες, σήμερα.
Αναλυτικότερα στη σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
«Μια σοβαρή βλάβη στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλλίων κινητοποίησε την ΔΕΥΑΗ, η οποία προκειμένου να την αποκαταστήσει έχει ήδη πραγματοποιήσει διακοπή της τροφοδοσίας του συγκεκριμένου αγωγού. Η αποκατάσταση της ζημιάς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το σήμερα απόγευμα και η υδροδότηση θα ομαλοποιηθεί σταδιακά.
Ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:
• Νέας Αλικαρνασσού
• Κατσαμπά
• Καρτερού
• Καλλιθέας
• Πρασσάς
Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ».
Στο μεταξύ, όπως είχε επισημάνει πριν από λίγες ώρες το Cretalive, η έλλειψη νερού από το φράγμα Αποσελέμη έχει αρχίσει να γίνεται πλέον ορατή, προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος της πόλης.
Οι σχεδόν 40 ώρες που είχε μείνει το Ηράκλειο χωρίς νερό από το φράγμα, εξαιτίας μίας ακόμη βλάβης, αποδείχθηκε κρίσιμο με συνέπεια περιοχές όπως οι Μεσαμπελιές, ο Άη Γιάννης Κνωσού και αρκετά σημεία στα δυτικά του Ηρακλείου να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες την περασμένη Τρίτη στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, με χαμηλές ροές ή και διακοπές νερού.
Η ΔΕΥΑΗ είχε ζητήσει να της παραχωρηθούν για λίγες ημέρες 700 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές καταναλώσεις που παρατηρήθηκαν λόγω των θερμοκρασιών και της εποχικής ζήτησης. Είναι, όμως, προφανές, ότι η λύση αυτή δεν είναι μόνιμη και αποτελεσματική, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνει συνεχώς η κατανάλωση και η ζήτηση λόγω του τουρισμού.
Οι πιέσεις στο σύστημα υδροδότησης σε συνδυασμό με τις βλάβες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα προκαλούν δυσλειτουργίες στη ροή του νερού και συνακόλουθα παράπονα από τους δημότες.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
