ΚΡΗΤΗ

Υπόθεση Εφίμοβα: Στο Συμβούλιο Εφετών η απόφαση για την έκδοση ή όχι του συζύγου της

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Τι δήλωσε στο Cretalive η Ρωσίδα Μ. Εφίμοβα, που έχει χαρακτηριστεί μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Γκαλίσια

No profile pic

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, όπως μετέδωσε πρώτο το livetalks, ο σύζυγος της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα, της γυναίκας που χαρακτηρίστηκε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, καθώς είχε θεωρηθεί βασική πηγή της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίσια. Η δημοσιογράφος, που ερευνούσε στη Μάλτα την υπόθεση των Panama Papers, έχασε τη ζωή της τον Οκτώβριο του 2017, όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο της.

Η σύλληψη του έγινε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα των Κυπριακών αρχών, για τις πράξεις, μεταξύ άλλων" της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, απάτης και πλαστογραφίας". Κατά τις εκτιμήσεις των Ελληνικών Δικαστικών αρχών, οι πράξεις που του αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. 
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαμένει τρία χρόνια σε μόνιμη κατοικία στο Ηράκλειο, με την οικογένειά του, ο Εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής μια φορά το μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά την έκδοσή του στην Κύπρο, για την οποία ο ίδιος δήλωσε ότι δεν συναινεί, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης, το οποίο και αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα για το λόγο αυτό. 


Όπως είπε στο Cretalive η Μαρία Εφίμοβα,  ο άνδρας της συνελήφθη την Δευτέρα στο Ηράκλειο. Η ίδια υπογράμμισε ότι ζουν τρία χρόνια στην Κρήτη και χθες αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού τους, ζήτησαν τον σύζυγό της, τον οποίo και συνέλαβαν, ενώ χρειάστηκε η ίδια να αναζητήσει το πώς και το γιατί.
Η Μαρία Εφίμοβα υπογράμμισε στο cretalive ότι οι κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της δεν έχουν "καμία βάση" και ότι όλα αυτά γίνονται γιατί "θέλουν να χτυπήσουν εμένα και να με κάνουν να φοβηθώ, ωστόσο δεν θα πετύχουν το σκοπό τους"! 
 


Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμοβα παραδόθηκε στην ελληνική Αστυνομία τον Μάρτιο του 2018, καθώς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της, μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Μάλτας για την έκδοση της.
Η ίδια είχε βρει καταφύγιο στην Κρήτη, ωστόσο είχε παραδοθεί, φοβούμενη για τη ζωή της. Τον Απρίλιο του 2018, και αφού έμεινε στη φυλακή περίπου τρεις εβδομάδες, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε κατά της έκδοσης της Ρωσίδας στη Μάλτα και ζήτησε άρση της κράτησής της.
 



Σε δηλώσεις του και ο συνήγορος του συλληφθέντα Διονύσης Βέρρας μίλησε για "στημένες" κατηγορίες 
 





 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση