ΚΡΗΤΗ
Ακριβό μου... αρνάκι - Ακριβότερα και λιγότερα, φέτος, το Πάσχα τα ντόπια κρέατα
"Οι κρεοπώλες θα στηρίξουν, όπως το κάνουν κάθε φορά, την τοπική αγορά και τους παραγωγούς", ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρης Ντουράκης

Αυξημένη θα είναι η τιμή του αρνιού, το φετινό Πάσχα στην Κρήτη, εξέλιξη που φανερώνει την έλλειψη που ήδη παρατηρείται σε ντόπια αμνοερίφια, εξαιτίας μιας σειράς από λόγους και αιτίες, όπως οι ζωονόσοι που έπληξαν την κτηνοτροφία αλλά και το γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Ορθόδοξων με το Πάσχα των Καθολικών. Στη φάση αυτή, οι καταναλωτές δεν έχουν αρχίσει ακόμα να κάνουν προκρατήσεις σε αρνί ή άλλα σκευάσματα, περιμένοντας τη Μεγαλοβδομάδα για τις αγορές τους.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη που περιέγραψε την κατάσταση στο Cretalive, οι περισσότεροι περιμένουν όπως πάντα τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή για τις αγορές τους καθώς είναι σίγουροι για την επάρκεια και φυσικά εμπιστεύονται κάθε φορά τον κρεοπώλη τους. "Ο κόσμος δε βιάζεται. Ρωτάει αλλά λίγα πράγματα προς το παρόν... Όλοι θα πέσουν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες", τόνισε χαρακτηριστικά.

Και φυσικά, αυτό που απασχολεί κάθε νοικοκυριό είναι η τιμή. Ο κ. Ντουράκης σημειώνει ότι ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όμως, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι φέτος το Πασχαλινό αρνί θα είναι ακριβότερο κατά 1-2 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι. "Σίγουρα θα ξέρουμε για το τι γίνεται ακριβώς, τις επόμενες ημέρες, την Παρασκευή ή το Σάββατο το αργότερο. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι τιμές κινούνται ανοδικά, εξαιτίας φυσικά της αυξημένης ζήτησης και από το εξωτερικό", τόνισε.
Και πρόσθεσε: "Τα ντόπια προϊόντα δεν είναι αρκετά. Όλοι βέβαια έχουμε τις συνεργασίες μας και θα προμηθευτούμε ντόπια αμνοερίφια. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει και ως κλάδος ότι στηρίζουμε με κάθε τρόπο την τοπική αγορά. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι και πέρυσι με την πανώλη, εμείς στηρίξαμε τον τόπο μας πρώτα και πάνω από όλα. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι σαν τα Κρητικά αρνιά δεν υπάρχουν Κι αυτά, όμως, δεν είναι άφθονα", καταλήγοντας σε κάθε περίπτωση ότι όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν κάνει το κουμάντο τους.
Και βέβαια, εκτός από το παραδοσιακό αρνάκι που έχει την τιμητική του στο εορταστικό τραπέζι, ψηλά στην προτίμηση πολλών καταναλωτών είναι και τα διάφορα σκευάσματα, όπως τα ζουμερά ρολά χοιρινού ή κοτόπουλου, το απάκι, το λουκάνικο, οι μπουκιές και τόσα άλλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες τα σφαγεία σε Ασήμι και Μοίρες αλλά και σε Ρέθυμνο και Κουρούτες Λασιθίου δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς για να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες ενόψει του Πάσχα.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο