ΕΛΛAΔΑ

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Μοναδική διέξοδος οι εκλογές

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά την πρωτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Μοναδική διέξοδος οι εκλογές

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την αγόρευση του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές.

«Δεν έρχεστε εδώ ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

Αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού λέγοντας: «Είχατε μία τοξική παρουσία μήπως συσπειρώσετε το κοινό σας αλλά σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και η δημοκρατική Ευρώπη που περιμένουν εξηγήσεις και όχι αστείες προσπάθειες αντιπερισπασμών».

Συνέχιζε την επίθεση λέγοντας: «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;». Στο σημείο εκείνο είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανηψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό».

«Υπόλογο για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα», «κατηγορούμενο για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά θεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή, για υπονόμευση της λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος και κατάλυση των στοιχειωδών εγγυήσεων του Κράτους δικαίου», χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι εκείνος έδωσε εντολή παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη για να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών και ότι είναι «ο ιθύνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος ήταν ο «εθνικός λόγος» παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ τόνισε ότι με τη στάση τους θα αποφασίσουν «αν αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο στα χρονικά της μεταπολίτευσης, θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ή θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους της ΝΔ συνολικά». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί, «να μη βυθίζει άλλο την πολιτική ζωή σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας» και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν. Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι υποκλοπές «συνιστούν αξιόποινη πράξη», ιδιαίτερα δε όταν αυτές αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού, βουλευτή ή ευρωβουλευτή, ακόμα περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμοφάνειας όταν πρόκειται για παρακολούθηση ενός αρχηγού κόμματος.

Σημείωσε ότι ο λαός και η φιλελεύθερη Ευρώπη περιμένουν από τον πρωθυπουργό απαντήσεις, «όχι εκθέσεις ιδεών και αστείες απόπειρες αντιπερισπασμών».

Αναφορικά με το επιχείρημα περί «νόμιμης παρακολούθησης» για λόγους «εθνικής ασφάλειας», ρώτησε ποιος κρίνει το λόγο της εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του. Ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ποιος είναι ο λόγος «εθνικής ασφαλείας» που οδήγησε στην παρακολούθηση του «είτε με συμβατικές είτε με τεχνολογικά πιο εξελιγμένες πρακτικές, είτε για σατανική σύμπτωση με συνδυασμό και των δύο». Και αυτό, όπως επισήμανε, ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ. «Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων; Είναι κατάσκοπος ξένων δυνάμεων; Είναι επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα;», ρώτησε τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας δηλώνοντας διατεθειμένος να διακόψει την αγόρευση του για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν απαντάτε», συνέχιζε, τονίζοντας ότι ακόμα και «η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να πει την αλήθεια» είναι μια απάντηση «και η πιο ισχυρή απόδειξη της ενοχής σας». Σημείωσε ότι δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο «του ανιψιού και μέχρι προχθές αντ' αυτού σας, κ. Δημητριάδη, και του εκλεκτού σας για την ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα», ούτε πίσω από «το τείχος του ψέματος» με «όσα ψευδή για τις παρακολουθήσεις κατέθεσαν οι πιο στενοί σας συνεργάτες, χωρίς καμιά ντροπή, μέχρι που οι αποκαλύψεις γκρέμισαν τη μυθολογία σας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η ευθύνη ανήκει στον κ. Μητσοτάκη αντικειμενικά, αποκλειστικά και ολοκληρωτικά και είναι αμετάθετη, γιατί, τόνισε ότι μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση πέρασε με νόμο την ΕΥΠ στη δική του ευθύνη και άλλαξε το νόμο για να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα, «ενώ δεν πληρούσε ούτε τα τυπικά προσόντα για τη θέση».

Είπε ότι θα μπορούσε να δεχτεί για την οικονομία της συζήτησης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας ότι όμως αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός επικαλείται ότι «είναι τόσο ανεύθυνος και ανεπαρκής που ακόμα και ο πιο στενός συνεργάτης του και ο στενός συγγενής του, λειτουργούσαν σε τόσο σοβαρά ζητήματα εν αγνοία του». «Όταν το μάθατε, δε ρωτήσατε τον εκλεκτό σας Διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό σας, -που παραιτήθηκε, αρχικά γιατί δε μπορούσε δήθεν να αντέξει την τοξικότητα,- να μάθετε τι έγινε; Και αν σας είπαν, ποιος ήταν ο εθνικός λόγος;». «Τώρα που συζητάμε, δεν τον γνωρίζετε τον εθνικό λόγο;», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι έτσι αφήνει «να σέρνεται μια υποψία για κάποιου είδος εθνικό κίνδυνο που προσβάλλει ένα ολόκληρο κόμμα και τον πρόεδρο του». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λόγω πανικού για την «αποκάλυψη του σκανδάλου» και αναζητώντας κάποιο άλλοθι, όπως είπε, ενέπλεξε μέσω διαρροών σε ΜΜΕ τρίτες χώρες, διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας και την εξωτερική πολιτική. «Κάνατε διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας, από τον πανικό σας να κρύψετε αυτή την πρωτοφανή εγκληματική πράξη, ώστε να μπορείτε να επικαλείστε εθνικό λόγο. Πείτε μας ποιος είναι», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Εσείς που όπως λέτε δε γνωρίζατε, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε τότε ενημερωθήκατε από τους συνεργάτες σας; Σχολίασε εν είδει ερωτήματος αν και οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης εν αγνοία του προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «λέγοντας ψέματα, στις διαδοχικές ερωτήσεις βουλευτών». «Σας εξαπάτησαν μαζί με τον κ. Κοντολέοντα;».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε επίσης με μορφή ερωτήματος ότι ακόμη κι αν δεχτεί ότι δεν κυβερνούσε ο κ. Μητσοτάκης αλλά «ο ανιψιός σας και ο κ. Κοντολέων, και ότι συνέχισαν να σας εξαπατούν και ότι ήσασταν όλοι θύματα», πάλι δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός όταν νομοθετούσε η κυβέρνηση την απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να ενημερώνεται ο πολίτης για τυχόν παρακολούθηση του όταν αυτή έχει αρθεί. Κάτι που έγινε «μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στην ΑΔΑΕ, ότι παρανόμως παρακολουθείται, και αφού υπέβαλε το αίτημά του να διερευνηθεί από την Αρχή».

«Για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και για το λόγο που ετέθη υπό παρακολούθηση, ούτε για αυτό γνωρίζατε;», «για τη σύμπτωση των παρακολουθήσεων με συμβατικά μέσα, επισήμως από την ΕΥΠ και διαδοχικώς όταν αυτό δεν ήταν επαρκές, από το σύγχρονο και παράνομο λογισμικό predator, ούτε γι' αυτό γνωρίζατε κάτι;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «πολλές διαβολικές συμπτώσεις έχουνε μαζευτεί σε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επί τρεισήμισι χρόνια «απολύτως συνειδητά χτίζει ένα καθεστώς, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία». Μίλησε για «καθεστώς νεποτισμού, εκφυλισμού, σήψης και παρακμής που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα». Είπε ειδικότερα ότι μόλις ανέλαβε και στο όνομα του Επιτελικού Κράτους, πήρε υπό το στενό έλεγχο του την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και τη Γραμματεία ενημέρωσης, βάζοντας επικεφαλής τους «εκλεκτούς» του. Επίσης ότι δεν δίστασε να μοιράσει «αφειδώς δημόσιο χρήμα για να ελέγξει το σύνολο της ενημέρωσης», ενώ «εξαπέλυσε πογκρόμ σε όσα Μέσα και σε όσους δημοσιογράφους δεν πειθάρχησαν στις διαθέσεις» του. «Όλα αυτά, είναι που οδήγησαν τη χώρα στη ντροπιαστική κατάταξη στην 108η θέση σε όλο το κόσμο για τη ποιότητα της ενημέρωσης και του πλουραλισμού», τόνισε. Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι έκανε το κράτος «κομματικό και οικογενειακό λάφυρο», σχεδόν διπλασιάζοντας τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, «εφορμήσατε σαν τις ακρίδες στο δημόσιο χρήμα» και ότι μέσα στην πανδημία δαπάνησε 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Τον κατηγόρησε ότι αύξησε τις διευθυντικές θέσεις και τους μισθούς σχεδόν σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς «για να βολέψετε δικούς σας ανθρώπους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΔΕΗ, όπου εν μέσω ενεργειακής κρίσης τριπλασιάσατε αμοιβές και πολλαπλασιάσατε τις Διευθύνσεις» και «στήσατε το μεγάλο πάρτυ με τα γαλάζια γκόλντεν μπόυς που δίνουν υπέρογκα μπόνους στους εαυτούς τους ενώ η μέση οικογένεια δυσκολεύεται να πληρώσει το ρεύμα». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μεγάλος στόχος της κυβέρνησης ήταν πάντα τα 30 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να τα διαθέσει «κατά το δοκούν» και πως γι' αυτό απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός είχε την αίσθηση ότι θα είναι «ανεξέλεγκτος και ανέλεγκτος εις το διηνεκές» και πως αυτή «η αίσθηση ακρισίας μεγέθυνε την αλαζονεία του και τον ώθησε να κάνει τα πιο ανήκουστα εγκλήματα εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας, να παρακολουθεί ακόμη και τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Τον κ. Ανδρουλάκη, κ. Μητσοτάκη, εσείς δώσατε εντολή να τον παρακολουθήσουν», «γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, δε σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε απόλυτα και τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα, ώστε να διασφαλίσετε τις πολιτικές εξελίξεις, ενόψει του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής που απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Μίλησε για «ποταπές» προθέσεις και υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ομοίως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης παρακολουθήθηκε «επειδή τόλμησε να ασχοληθεί και να ερευνήσει εξονυχιστικά τη νομοθετική σας πρωτοβουλία να δώσετε ασυλία σε υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών για ανοιχτές ποινικά υποθέσεις θαλασσοδανείων με κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας. Και να προχωρήσετε στην αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων εκατομμυρίων για όσους ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη: «όχι μόνο γνωρίζατε αλλά είστε ο ιθύνων νούς αυτής της παρακρατικής λειτουργίας. Και γνωρίζατε και δε διστάσατε να χρησιμοποιήσετε άθλιες μεθόδους με στόχο την εδραίωσή σας στην εξουσία».

Μίλησε για «αθλιότητα μεθόδων» που «συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής της επιβολής της πιο προκλητικής αδικίας και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος (...) ενώ η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά νοικοκυριά και πολλαπλασιάζει τις τάξεις της νέας φτώχειας».

Σημείωσε ότι δεν ήταν «μια αβλεψία» και «μια ‘κακιά στιγμή' η παρακολούθηση Ανδρουλάκη-Κουκάκη και ποιος ξέρει πόσων άλλων», αλλά «θεμελιακό στοιχείο του καθεστώτος που από την πρώτη ημέρα επιχειρείτε να εγκαθιδρύσετε». «Είναι μόνο οι άκρες ενός μηχανισμού, που στήθηκε μεθοδικά, και με πλήρη γνώση του εγκληματικού του χαρακτήρα, από εσάς», πρόσθεσε.

Όμως, υπογράμμισε, στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ότι «με βάση το Σύνταγμα είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος μιας ωμής παραβίασής του».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι μετά από αυτά «τότε ποιος πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι δεν συμβαίνει και στον ίδιο». Είπε ότι «ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, όταν ρωτήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, απάντησε ότι 'a priori κανείς δεν εξαιρείται'», ενώ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τα λεγόμενα του στην πρωτολογία του, το επανέλαβε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε ποιος βουλευτής μπορεί να νιώθει ασφαλής, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά τόσο την αντιπολίτευση όσο και τη συμπολίτευση. Σχολίασε ότι βλέπει από τη πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης, «με ορισμένες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, άκρα του τάφου σιωπή». «Δε θα σας σώσει η σιωπή. Επιτρέπετε και ανέχεστε με τη σιωπή σας αυτή την κατάφωρη εκτροπή; Δεν αναλογίζεστε που οδηγείται η χώρα;», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, εδώ είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική, τη δημοκρατική και εθνική μας ευθύνη». «Με τη στάση σας», τόνισε, «εσείς οι ίδιοι θα αποφασίσετε αν αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο στα χρονικά της μεταπολίτευσης, θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ή θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας συνολικά».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι πολύ βολικό, αν βγούνε στο φως και νέες αποκαλύψεις να μας πείτε και πάλι, 'εγώ δεν ήξερα, ο ανιψιός μου φταίει και ο διοικητής της ΕΥΠ με παραπλάνησε». Συνεπώς, υπογράμμισε ότι «η μόνη σοβαρή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η αποδοχή ή μη της πρότασής μας να νομοθετήσετε σήμερα κιόλας την κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου 87 του Νόμου 4790/2021, με το οποίο απαγορεύεται στην ΑΔΑΕ η γνωστοποίηση άρσης του Απορρήτου». Είπε ότι αν το δεχθεί θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον βουλευτή ή ευρωβουλευτή επιθυμεί να το διερευνήσει. Όμως αν το αρνηθεί, «επιβεβαιώνετε για μια ακόμη φορά την ενοχή και το φόβο σας για νέες και ακόμα πιο συνταρακτικές αποκαλύψεις» και «επιβεβαιώνετε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι η κορυφή του καθεστωτικού παγόβουνου που έχει την υπογραφή σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι ζούμε «την έξοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη και την έξοδο από το καθεστώς Μητσοτάκη» και πως «η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να συμβάλει στην ομαλή, δημοκρατική, έξοδο από αυτό». Πρόσθεσε ότι «η ΕΥΠ, ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Κοντολέων, είναι ο όνυχας που δείχνει τον λέοντα» και πως αυτό που ζούμε «είναι εκτροπή». Τόνισε ότι παρά τις διαφορές το κράτος δικαίου είναι κοινός τόπος για κάθε δημοκρατικό βουλευτή.

Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: «Τη δημοκρατική, που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα. Και την καθεστωτική, που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις, διχασμό, αλλά και 'κινήσεις πανικού' που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, «να μη βυθίζει άλλο την πολιτική ζωή σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας» και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ «και πιστεύω τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα», για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως είπε, «για να χυθεί άπλετο φως στο παρασκήνιο της εκτροπής», «να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα». Σημείωσε ότι «τα υπόλοιπα, πολύ σημαντικά για το αύριο της οικονομίας, της κοινωνίας, της χώρας, θα τα κρίνει η ψήφος του λαού που εδώ που φτάσαμε αποτελεί τη μοναδική διέξοδο».

φωτογραφία από eurokinissi

 

Δείτε επίσης

Βουλή - Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να γίνουν φειγ βολάν τα δελτία μιας μυστικής υπηρεσίας

Ανδρουλάκης: Ένας παρακρατικός μηχανισμός της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση