ΕΛΛAΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διώξεις στους 37 για εγκληματική οργάνωση, απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ συλλήψεις ευελπίδων
Photo Credits: @Intime

Ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άσκησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε βάρος των 37 συλληφθέντων για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ των οποίων, όπως έγραψε το Cretalive, κι ένας 36χρονος Κρητικός, που συνελήφθη σε περιοχή της Μεσσαράς.

Glomex Video

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης σχετική με επιχορηγήσεις, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
 

Image
ΟΠΕΚΕΠΕ συλλήψεις ευελπίδων
Photo Credits: @Intime


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και στο γραφείο του Ευρωπαίου ανακριτή στην Αθήνα, από τον οποίο και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι από το σύνολο της δράσης της οργάνωσης, από το 2018 μέχρι σήμερα, η προκληθείσα ζημία σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 5.017.662 ευρώ, ενώ αναμένεται να υπερβεί τα 10.000.000 ευρώ μετά τον πλήρη έλεγχο.

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή τέλεση του κακουργήματος της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εθνικής οικονομίας, λαμβάνοντας παρανόμως ενισχύσεις από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.),με τη χρήση ψευδών δηλώσεων στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για παράνομη λήψη αγροτικών επιδοτήσεων.

Υπνεθυμίζεται ότι η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε επειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες, 22 Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία, Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Ιωάννινα, Σαντορίνη) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας.




 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση