ΕΛΛAΔΑ

Απάτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή των δεκάδων συλληφθέντων (photos)

Oi 37 πρόκειται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ενώπιον του 28ου ανακριτή

Μεταγωγή, ΓΑΔΑ
Photo Credits: @Intime.gr

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης απάτης με τις παράνομες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Όπως έγραψε το Cretalive, με κομβόι 25 αυτοκινήτων, μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα  οι 34 από τους 37 συλληφθέντες - μεταξύ αυτών και ο 36χρονος Κρητικός που εντοπίστηκε στη Μεσσαρά. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη "βιομηχανία" με τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Image
Μεταγωγή, ΓΑΔΑ
Photo Credits: @Intime.gr
Image
Μεταγωγή, ΓΑΔΑ
Photo Credits: @Intime.gr

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι 34 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με δύο πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ, φτάνοντας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας λίγο πριν το μεσημέρι, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η διαδικασία καθυστέρησε περίπου μία ώρα για λόγους ασφαλείας, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα. 

Image
Μεταγωγή, ΓΑΔΑ
Photo Credits: @Intime.gr
Image
Μεταγωγή, ΓΑΔΑ
Photo Credits: @Intime.gr

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία,σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 37 πρόκειται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώπιον του 28ου ανακριτή, ο οποίος έχει ορισθεί Ευρωπαίος ανακριτής. Οι απολογίες τους αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανά ομάδες τις επόμενες πέντε ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση