Σπιτική μαγιονέζα με πέντε υλικά

Newsroom
Newsroom

Για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας

Δείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική μαγιονέζα

Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. νερό
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο)
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τον κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, το νερό και τη μουστάρδα σε ένα στενό, ψηλό δοχείο. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αφήστε το περιεχόμενο να κατασταλάξει για λίγο.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, επεξεργαστείτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η μαγιονέζα, μετακινήστε απαλά το μπλέντερ πάνω- κάτω. Συνεχίστε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί όλο το λάδι. Η υφή θα είναι παχύρρευστη.

Βήμα 4

Αλατίστε ανάλογα με τη γεύση και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

 Φωτογραφία από TanyaLovus via vista.create

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ