Πολιτιστικό κέντρο: Λάμπει από εκδηλώσεις ... μένει από "καύσιμα"!

Πιέζει τη ΔΕΠΑΝΑΛ για αποπληρωμή ο εργολάβος - Εξώδικο στη Δημοτική Επιχείρηση!

«Σκιές» πάνω από τον ουρανό του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, αφήνει το εξώδικο- το οποίο αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το cretalive-και που απέστειλε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ που κατασκευάζει και αποπερατώνει το κτήριο, καθώς η ΔΕΠΑΝΑΛ, λόγω οικονομικής στενότητας της δημοτικής επιχείρησης, αδυνατεί προς το παρόν να φανεί συνεπής απέναντι στις οικονομικές της υποχρεώσεις!

Το εξώδικο, που έφτασε στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΑΛ στις 20 Δεκεμβρίου - προφανώς δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία - ωστόσο δημιουργεί νέα δεδομένα και φέρνει εξελίξεις στην ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε πριν από χρόνια με οικονομικά προβλήματα και τελειώνει και πάλι με εξώδικα ! Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: η ολοκλήρωση και η παράδοση του Πολιτιστικού Κέντρου, με πολλά προβλήματα και αρκετούς αστερίσκους, βρίσκεται στο τέλος της. Ως τις 28 Φεβρουαρίου η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΟΡ θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει όλες της τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση, διορθώνοντας παράλληλα και κάποιες μικρές αστοχίες που υπάρχουν, τις οποίες με παρατηρήσεις που θα υποβάλει έχει την υποχρέωση να το κάνει η τεχνική διεύθυνση της ΔΕΠΑΝΑΛ, προκειμένου αφού διορθωθούν να προχωρήσει ο δήμος, στην επίσημη παραλαβή του έργου.

Από την άλλη η ΔΕΠΑΝΑΛ οφείλει στον ΑΚΤΟΡΑ το ποσό του 1.600.000 ευρώ, συνολικά και το οποίο σύμφωνα με το εξώδικο αδικαιολόγητα δεν καταβάλει ( εδώ υπάρχει ένα θέμα αφού η οριστική ημερομηνία αποπληρωμής είναι η 31/12/2019- άρα νωρίτερα πριν την ημερομηνία αποπληρωμής εστάλη το εξώδικο) η δημοτική εταιρεία. Να σημειωθεί πως μια ημέρα νωρίτερα η ΔΕΠΑΝΑΛ κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ, ωστόσο τα υπόλοιπα χρήματα είναι αρκετά και ειδικά όταν η ΔΕΠΑΝΑΛ φαίνεται να ταλαιπωρείται εδώ και καιρό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που ψηφίζεται και... ξεψηφίζεται από το δημοτικό συμβούλιο βδομάδες τώρα, είναι σίγουρο πως για την κατασκευαστική εταιρία δημιουργούνται συνθήκες επισφάλειας!

Στην εξίσωση πρέπει πάντως να μπει για την αποστολή του εξώδικου και η πρόθεση του εργολάβου να κερδίσει χρόνο, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμη στις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις, να ολοκληρώσει δηλαδή ως τις 28/2 τις διορθωτικές παρεμβάσεις που εισηγούνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Τη στιγμή πάντως που το Πολιτιστικό Κέντρο φαίνεται να βάζει σε ομαλή ρότα το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα και να γίνεται ευρέως αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, φαίνεται να μένει από... καύσιμα, με την ανάγκη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από το δημοτικό συμβούλιο να γίνεται πλέον επιτακτική και επείγουσα, ώστε θωρακισμένη η ΔΕΠΑΝΑΛ να ξεπεράσει τις φουρτούνες και τα... απόνερα που πληγώνουν το καράβι της!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ