Παιδικές χαρές ... loading!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Εργασίες διαμόρφωσης έξι σύγχρονων χώρων αναψυχής στις θέσεις: του Ευκαλύπτου, στον παλιό ζωολογικό κήπο, στην Όαση, στην οδό Τίτου Γεωργιάδη κάτω από την Ανάληψη, στην οδό Δουκός Μποφώρ μπροστά από το ξενοδοχείο Ατλαντίς και στο πάρκο της Κνωσού.

Του Αντώνη Παντινάκη

Δίνουν πνοή στις συνοικίες, εξοικειώνουν τα παιδιά μ’ έναν ρεαλιστικό (και σίγουρα πιο υγιεινό) τρόπο διασκέδασης (μακριά από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών) και κάποιες εξ αυτών αποτελούν... προάγγελο της συνολικής παρέμβασης για το Μνημείο των Ενετικών Τειχών.

Επι-στροφή σε πατροπαράδοτες, ξέγνοιαστες δραστηριότητες με άξονα... την ολοζώντανη ιστορία αυτού του τόπου υπόσχονται να φέρουν οι παιδικές χαρές που ετοιμάζονται στο Ηράκλειο!

Όσο περνάει ο καιρός, κάθε γειτονιά θα αποκτήσει κι από μία, δεσμεύεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, που τούτη την εποχή επιβλέπει με ιδιαίτερη προσοχή τις εργασίες διαμόρφωσης έξι σύγχρονων χώρων αναψυχής για τους λιλιπούτειους κατοίκους της πόλης, στις θέσεις: του Ευκαλύπτου, στον παλιό ζωολογικό κήπο (εκεί όπου στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Πρασίνου), στην Όαση, στην οδό Τίτου Γεωργιάδη κάτω από την Ανάληψη, στην οδό Δουκός Μποφώρ μπροστά από το ξενοδοχείο Ατλαντίς και στο πάρκο της Κνωσού.

“Ο δήμαρχος μας έχει ζητήσει να έχουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και κυρίως αυτά που σχετίζονται με παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε βάλει μπροστά τα πιο μεγάλα έργα που έχουν γίνει ποτέ στον Δήμο Ηρακλείου, αναφορικά με συντηρήσεις σχολείων και με ανακατασκευή παιδικών χαρών. Είμαστε χαρούμενοι γιατί σιγά σιγά βλέπουμε, σε ο,τι αφορά τις παιδικές χαρές, ότι δίνουν ζωή σε γειτονιές και πλέον διατίθενται ασφαλείς χώροι”, σχολίασε ο κ. Αναστασάκης.

“Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη με ταχύ ρυθμό εργασιών ένα πρόγραμμα κατασκευής έξι παιδικών χαρών, οι τρεις εκ των οποίων είναι στην Τάφρο των Ενετικών Τειχών”, συνέχισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οποίου “μέσα σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, όχι παραπάνω από τρεις, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις τρεις πρώτες και θα ακολουθήσει εντός ενός μήνα και η κατασκευή των υπολοίπων”.

Ο κ. Αναστασάκης εξήγησε ότι “αυτοί οι χώροι, με πολύ υψηλό προϋπολογισμό, ουσιαστικά αναμορφώνουν την Τάφρο, θέτουν τις βάσεις για να πάρουν ζωή αυτά τα τμήματα και να ενοποιηθεί άτυπα με μία θεματική διαδρομή όλο αυτό το κομμάτι ως προάγγελος της συνολικής μας παρέμβασης για το Μνημείο των Ενετικών Τειχών που ήδη έχει ξεκινήσει”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ