ΑΠΟΨΕΙΣ

Πιστοποίηση Κρητικού ελαιολάδου: Μια τεράστια ευκαιρία!

"Να χτίσουμε σιγά σιγά και μεθοδικά το BRAND ΠΓΕ ΚΡΗΤΗ δίνοντας στον παραγωγό το δικαίωμα να πιστέψει στην δυναμική του προϊόντος και να συνεχίσει την ελαιοκαλλιέργειά στο νησί μας, διατηρώντας μια παράδοση χιλιάδων ετών"

ελαιόλαδο
Photo Credits: @Pixabay

Ελαιόλαδο "Κρήτη" Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, η αλλιώς εν συντομία "ΠΓΕ Κρήτη". Mια καινούρια πιστοποίηση για το ελαιόλαδό μας που πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από ενστάσεις τρικλοποδιές και πισώπλατα μαχαιρώματα αλλά χάρη στο Κρητικό πείσμα κάποιων ανθρώπων έγινε πραγματικότητα.

Και λέω για το πείσμα κάποιον ανθρώπων που σήκωσαν το βάρος της διαδικασίας όλα αυτά τα χρόνια και τώρα νιώθουν δικαιωμένοι- και με το δίκιο τους- ενώ κάποιοι άλλοι που σφύριζαν αδιάφορα όλα αυτό το διάστημα, μη θέλοντας να χρεωθούν μια πιθανή αποτυχία, τώρα να πανηγυρίζουν και αυτοί κάνοντας δημοσιεύσεις και λέγοντας το γνωστό ανέκδοτο ότι "κατόπιν ενεργειών μας πετύχαμε το στόχο"! Ξέρετε, όλοι ότι η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά η ήττα δυστυχώς είναι ορφανή.

Ας πάμε όμως στο αποτέλεσμα και ας αφήσουμε τις μικρότητες που μας στενοχωρούν και το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από μια τεράστια ευκαιρία για το δικό μας ελαιόλαδο να βρει το δρόμο του τυποποιημένο πλέον στις αγορές του κόσμου, στην Κρήτη, και όχι πέρα από αυτήν, όπως ήθελαν κάποιοι ''κύκλοι'' που ευτυχώς δεν τους "πέρασε", μετά από τις δικές μας αντιδράσεις.

Μια τεράστια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα νύχια των Ιταλών και τώρα τελευταία των Ισπανών που έπαιρναν το ελαιόλαδο μας χύμα και κάνοντας της διάφορες προσμίξεις του πωλούσαν μετά  βαφτίζοντας το Ιταλικό η Ισπανικό ενώ όλοι γωνιάζουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ήταν δικό μας.

Όποιος λοιπόν θέλει να διακινήσει ΠΓΕ Κρήτη θα πρέπει να το εμφιαλώνει στο νησί μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και τον Κρητικό ελαιοπαραγωγό, αφού η υπεραξία του προϊόντος θα παραμένει στο νησί και δεν θα την καρπώνονται οι ξένοι.

Και για γίνω πιο συγκεκριμένος, δε νοείται ότι όλο το Κρητικό ελαιόλαδο να είναι ΠΓΕ άλλα αυτό που θα συγκεντρώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει η έγκριση του φακέλου, κάνοντας μας κάθε χρόνο να παράγουμε όλο και πιο ποιοτικά ελαιόλαδο καθώς το "όπλο" μας είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα μιας και είμαστε μια κουκίδα στα υπόλοιπο ελαιόλαδα του παράγονται παγκοσμίως!

Και κάτι τελευταίο, αν δεν αναλάβει επιτέλους το κράτος το ρόλο του, με αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους, μιας και αυτό έχει τον απαραίτητο ελεγκτικό μηχανισμό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να έρχονται φθηνά ελαιόλαδα από το εξωτερικό και να μοσχοπουλιούνται ως "ΠΓΕ Κρήτη" καταστρέφοντας το όλο εγχείρημα, αφού οι ξένοι έχουν ξυπνήσει, ευτυχώς, και μπορούν να επαληθέψουν το τι αγοράζουν και από που προέρχεται.

Προς Θεού, λοιπόν, να προστατεύσουμε το χρυσοφόρο ελαιόλαδό μας και επιτέλους εκμεταλλευόμενοι το "ΠΓΕ ΚΡΗΤΗ" να χτίσουμε σιγά σιγά και μεθοδικά το BRAND ΠΓΕ ΚΡΗΤΗ δίνοντας στον παραγωγό το δικαίωμα να πιστέψει στην δυναμική του προϊόντος και να συνεχίσει την ελαιοκαλλιέργειά στο νησί μας, διατηρώντας μια παράδοση χιλιάδων ετών.

Μπράβο, λοιπόν, σε όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που ήθελαν η όλη προσπάθεια να πέφτι στο κενό, στηρίζοντας συμφέροντα πέρα από την Κρήτη και τους Κρητικούς.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση