ΑΠΟΨΕΙΣ
Το νόημα της σημαίας
Ο Ελληνισμός είναι θεμελιακά της Δημοκρατίας, βασίζεται στους Δίκαιους και προστατεύει τους αθώους.
του Νίκου Λυγερού
Το νόημα της Σημαίας δεν είναι μόνο η παράδοση όπως πιστεύουν μερικοί αλλά η παράδοση της αξίας. Η Σημαία στον πόλεμο δεν πρέπει να πέσει και ο κάθε στρατιώτης που τη σηκώνει με κίνδυνο τη ζωή του είναι άξιος. Έτσι όταν ένα σύστημα απαγορεύει την αξία είναι ενάντια στην παράδοση του Ελληνισμού.
Επίσης όταν ένα άλλο σύστημα απαγορεύει σε μικρούς ανθρώπους να σηκώσουν τη Σημαία, λειτουργεί πάλι ενάντια στον Ελληνισμό επειδή ξεχνά τα λόγια του Αριστοτέλη περί παιδείας.
Έχουμε λοιπόν δύο συστήματα που καταπατούν τον Ελληνισμό το ένα είναι φιλοκομμουνιστικό και το άλλο φιλοναζιστικό διότι επί της ουσίας λόγω ανικανότητας, δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν αυτά που πρεσβεύουν και αυτό είναι το μόνο θετικό για εμάς. Όταν ένα κράτος απαξιώνει την αξιοκρατία που είναι θεμελιακή για τον Ελληνισμό κι ένα αντικράτος απαξιώνει την φιλοξενία που είναι εξίσου θεμελιακή για μας, το μόνο που μας μένει είναι η ίδια η αντίσταση.
Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανένα από αυτά τα συστήματα ακόμα και με το ζόρι, διότι ο Ελληνισμός δεν μπορεί να είναι ούτε του κομμουνισμού ούτε του ναζισμού, δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Διότι και τα δύο συστήματα λειτουργούν ενάντια στην Ανθρωπότητα, είναι και τα δύο της βαρβαρότητας, ενώ ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και αντιστέκεται εκ φύσης στη βαρβαρότητα. Έτσι το νόημα της Σημαίας δεν πρέπει να εκφυλιστεί μεταξύ δύο απάνθρωπων προσεγγίσεων.
Ο Ελληνισμός είναι θεμελιακά της Δημοκρατίας, βασίζεται στους Δίκαιους και προστατεύει τους αθώους. Δεν έχει λοιπόν ανάγκη να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συστήματα της βαρβαρότητας. Εξ αρχής έχει επιλέξει την Ανθρωπότητα και γι’ αυτό το λόγο είναι άξιος. Όσο για την επιλογή που έχει, η Σημαία είναι ξεκάθαρη: Ελευθερία ή θάνατος. Και τίποτα άλλο. Διότι μπροστά σε αυτές τις έννοιες δεν υπάρχει ανάλογη.