ΑΠΟΨΕΙΣ
Νατοϊκοί προβληματισμοί
Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν καν στην Ελλάδα για να υπογράψει την αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια στην Ελλάδαν
Του Νίκου Λυγερού
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα ήθελε να πάνε όλα ομαλά και να μην υπάρχουν εκπλήξεις από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που πρέπει να κυρώσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Και αυτό σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει η όλη διαδικασία. Επίσης θέλει να πιστέψει ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, διότι ξέρει ότι αυτό θα προκαλέσει την ανατροπή της συνέχειας.
Στην πραγματικότητα ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα παραμένει προβληματική, λόγω της αντίστασης του ελληνικού λαού για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Επίσης ξέρει ότι η Βουλή των Ελλήνων μόνο ανθεκτική δεν είναι, διότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πια κυβέρνηση πλειοψηφίας.
Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν καν στην Ελλάδα για να υπογράψει την αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, η υπογραφή από τον νέο Υπουργό Άμυνας, ενώ παραιτήθηκε ο προηγούμενος που ήταν τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη θετική εξέλιξη. Όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι επιπλέον επιχειρήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Το θέμα του ΝΑΤΟ δεν είναι η ονομασία, αλλά το έδαφος. Κατά συνέπεια το μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας μόνο και μόνο λόγω ονόματος είναι προβληματική για το ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να το αγνοήσει. Διότι θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί η όλη διαδικασία με άλλο όνομα, αφού η Ελλάδα δεν έχει κάποια αρνητική άποψη για το θέμα της ένταξης, όσο δεν υπάρχει πρόβλημα καταπάτησης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. Έτσι οι νατοϊκοί προβληματισμοί έχουν βάση, διότι τίποτα δεν είναι σίγουρο με την Ελλάδα και με τέτοια κυβέρνηση μειοψηφίας.