του Θανάση Γιαπιτζάκη
Το ότι σπούδασα Μάνατζμεντ στην Νέα Υόρκη, όντας ήδη δημοσιογράφος από τα δεκαπέντε μου με χαρτί του Χρήστου Πασαλάρη ενός από τους δασκάλους της Δημοσιογραφίας, σίγουρα δεν λέει τίποτα σε κανένα, σ’ αυτή την εποχή που ζούμε. Το ότι το πανεπιστήμιο που έβγαλα, λεγόταν ΝΥΙΤ, δηλαδή Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, ενώ όλοι μαθαίνουμε το διάσημο αδελφάκι του το ΜΙΤ (Εμ Άϊ Τι), δηλαδή το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, πείτε μου ποιόν μπορεί να ενδιαφέρει; Τι σας τα λέω όλα αυτά και σας ζαλίζω;
Σας τα λέω επειδή όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία συνδυάστηκαν ξαφνικά και τα τρία, και το Μάνατζμεντ και η Δημοσιογραφία και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης - και εν μέσω Κορωνοϊού οδήγησαν σε μια αποκάλυψη. Όχι σ’ εκείνη την θρυλούμενη για το τέλος του Κόσμου, αλλά σ’ αυτήν που είναι χαραμάδα, για να περάσει λίγο φως αισιοδοξίας.
Πρώτα ας αναφερθούμε στη Δημοσιογραφία. Με τις συνεχείς αναφορές της, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κραυγαλέα διαφορά θανάτων σε γειτονικές χώρες - όπως, για παράδειγμα, η Ισπανία και η Πορτογαλία - που δεν μπορεί πια να περνάει απαρατήρητη, ούτε να αποσιωπάται! Γιατί πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Ισπανοί και όχι οι γείτονές τους Πορτογάλοι; Γιατί η Ιταλία «φυλλορροεί» και η Ελλάδα «αντέχει»; Γιατί το Μεξικό «τραγουδάει» και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι δίπλα τους, «θρηνούν»;
Οι δημοσιογραφικές αναφορές λένε ότι η Ισπανία έχει εικοσιπέντε χιλιάδες θανάτους, ενώ η Πορτογαλία μόλις χίλιους. Δηλαδή η Ισπανία έχει 25 φορές περισσότερους θανάτους από την Πορτογαλία! Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν μπορεί να αιτιολογηθεί μόνο από τα περιοριστικά μέτρα της Πορτογαλίας, την στιγμή που οι χώρες γειτνιάζουν. Το ίδιο και στην περίπτωση Ιταλίας - Ελλάδας, που παρόλο που δεν έχουν κοινά χερσαία σύνορα, είναι εντούτοις αρκετά κοντά. Και επίσης, στην ίδια μεσογειακή γεωκλιματική ζώνη. Η Ιταλία είχε την περασμένη βδομάδα 27.000 θανάτους και η Ελλάδα μόλις τώρα ξεπέρασε τους 140! Δηλαδή η Ιταλία είχε 198 φορές περισσότερους θανάτους από την Ελλάδα! Η διαφορά εδώ είναι τόσο απίστευτη, που επίσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί μόνο από τα πρόωρα, σκληρά μέτρα της Αθήνας, τη στιγμή που ο πληθυσμός πηγαίνει σε σούπερ μάρκετ, σε λαϊκές, σε περιπάτους… Πόσο περισσότερο, που ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας πυκνοκατοικεί στην πρωτεύουσα. Σε μία μόνο πόλη…
Τι συμβαίνει λοιπόν; Πού μπορεί να εντοπιστεί η κύρια αιτία των μεγάλων αυτών διαφορών; Στη Δημοσιογραφία έρχεται τώρα και κολλάει το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, που προανέφερα.
Πληροφορήθηκα από επίσημη πηγή εκεί που σπούδασα, ότι η απάντηση βρίσκεται σε μια πρόσφατη Επιδημιολογική Μελέτη (τέλη Μαρτίου 2020) που καταχωνιάστηκε από «πρωτοκλασάτα» ΜΜΕ και εξετάζει τις επιδημιολογικές συμπεριφορές των χωρών στον Κορωνοϊό (Covid19) σε σχέση με τον εμβολιασμό στην Φυματίωση και στο Αντιφυματικό Εμβόλιο BCG (Bacillus Calmette- Guerin)! Το εμβόλιο που αρχικά αναπτύχθηκε από το βακτηρίδιο «mycobacterium bovis», που απαντάται συνήθως στα βοοειδή και παραμένει ζωντανό στον οργανισμό. Η Μελέτη υπογράφεται από επιστήμονες του Κολλεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Τεχνολογικoύ Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και επιγραμματικά διαπιστώνει ότι:
1. Οι διαφορές κρουσμάτων και θανάτων Covid 19 από χώρα σε χώρα, σχετίζονται με τις διαφορές πολιτικής των χωρών αυτών στον Αντιφυματικό παιδικό Εμβολιασμό “Bacillus Calmette Guérin” (BCG).
2. Ο εμβολιασμός BCG έχει αναφερθεί ότι προσφέρει ευρεία προστασία από αναπνευστικές λοιμώξεις! (Το ίδιο εμβόλιο χρησιμοποιείται μάλιστα και κατά του καρκίνου του προστάτη)
3. Το BCG φαίνεται πως προστατεύει τον ηλικιωμένο πληθυσμό, που εμβολιάστηκε στα παιδικά του χρόνια, από βαριές αναπνευστικές λοιμώξεις!
Και από εδώ και μετά, κάνει την εμφάνισή του και το Μάνατζμεντ που σας έλεγα. Συνδυάζεται με την Δημοσιογραφία και με τη Μελέτη του Τεχνολογικού Ινστιτούτου και καταδεικνύεται η ολέθρια ευθύνη που έχουν οι κυβερνήσεις με αποφάσεις που παίρνουν. Ακούστε τι επισημαίνει η Μελέτη:
4. Η Ισπανία, η Γαλλία και η Αγγλία έχουν διακόψει τις γενικές πολιτικές εμβολίων κατά της φυματίωσης, λόγω του συγκριτικά χαμηλού κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας στις προηγμένες χώρες τους.
5. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες, το ίδιο. Ποτέ δεν έχουν υιοθετήσει καθολική πολιτική Αντιφυματικών Εμβολίων, αλλά το προωθούσαν μόνο σε μερικές μικρές, ειδικές ομάδες, αφήνοντας την τεράστια πληθυσμιακή τους πλειοψηφία απροστάτευτη, για τον ίδιο παραπάνω λόγο.
6. Στην Ιταλία, παρόλο που ο κόσμος είναι κλεισμένος επί δύο σχεδόν μήνες στα σπίτια, συνεχίζονται αθρόοι οι θάνατοι, ενώ στην Ιαπωνία, που δεν υπάρχουν τέτοια ακραία περιοριστικά μέτρα, οι θάνατοι είναι ελάχιστοι (385)! Η Ιαπωνία ξεκίνησε την καθολική πολιτική BCG το 1947 και έχει μόλις 0,28 θανάτους ανά εκατομμύριο! Η Ιταλία δεν την εφάρμοσε καθολικά ποτέ.
7. Η Ισπανία, που ξεκίνησε την καθολική πολιτική BCG το 1965 και την κράτησε μέχρι το 1981 (μόνο 16 χρόνια) και έχει υψηλό επίπεδο ποσοστό θνησιμότητας (29,5 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους). Άρα 2020 - 1965 = 55 και επομένως οι μεγάλες ηλικίες άνω των 55 είναι ανεμβολίαστες για φυματίωση και γι΄ αυτό έχουμε εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα από κορωνοϊό στην Ισπανία.
8. Αντίθετα, η Δανία ξεκίνησε την αντιφυματική πολιτική το 1946 και τη σταμάτησε το 1986 (40 χρόνια) και έχει σχεδόν 10 φορές λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους με 2,3 θανάτους. Γιατί 2020 - 1946 = 74 και επομένως οι ηλικίες μέχρι τα 74 έχουν κάλυψη και βοηθούν και στην μη μεταδοτικότητα.
9. Το Ιράν ξεκίνησε καθυστερημένα τον εμβολιασμό BCG, μόλις το 1984, και έχει αυξημένη θνησιμότητα με 19,7 θανάτους ανά εκατομμύριο κάτοικων. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε εκεί πριν 36 μόλις χρόνια και άρα δεν καλύπτει τους εκεί ηλικιωμένους και γι΄ αυτό παρατηρείται μεγάλη θνησιμότητα στις ηλικίες αυτές…
10. Η Βραζιλία ξεκίνησε τον καθολικό εμβολιασμό το 1920 και έχει επίσης ακόμη χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας 0,0573 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.
11. Η Κίνα εφαρμόζει πολιτική Αντιφυματικών Εμβολιασμών από το 1950, αλλά κατά τη διάρκεια της “Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976) του Μάο Τσε Τουνγκ, οι Οργανισμοί πρόληψης και θεραπείας της φυματίωσης διαλύθηκαν ή αποδυναμώθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά… Ωστόσο, παρότι η Κίνα υπήρξε το κέντρο εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέπουμε ότι άντεξε θεαματικά, έχοντας ούτε 5.000 νεκρούς, επειδή 2020 - 1950 = 70 και επομένως οι ηλικίες έως τα 70 έχουν, κατά κανόνα, εμβολιαστεί για φυματίωση.
12. Διαφορετικές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικά προγράμματα εμβολιασμού BCG, καθώς και διαφορετικά στελέχη του βακτηρίου. Άρα, μελετώντας περαιτέρω ποια χώρα έχει τα χαμηλότερα κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό, μπορούμε να βρούμε ποιό ακριβώς βακτηριακό στέλεχος εμβολίου BCG, είναι αποτελεσματικότερο στον κορωνοϊό.
13. Χώρες που εφάρμοζαν γενικό εμβολιασμό BCG (δείγμα Μελέτης 55 χώρων) είχαν ποσοστό θανάτων από κορωνοϊό μόλις 0,78% και μέσο όρο ± 0,40 θανάτων ανά εκατομμύριο!
14. Αντίθετα, χώρες (μάλιστα μεσαίου και υψηλού εισοδήματος) που δεν είχαν ποτέ καθολική πολιτική BCG (δείγμα 5 χωρών) είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, με 16,39% και μέσο όρο 7,33 θανάτων ανά εκατομμύριο!
15. Ο εμβολιασμός BCG μειώνει και τον αριθμό των αναφερθέντων κρουσμάτων κορωνοϊού στις χώρες όπου εφαρμόζεται καθολικά! Άρα λειτουργεί δυο φορές προστατευτικά.
Οι εικόνες πλέον μιλούν από μόνες τους! Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» πολύ βαριά τις δυτικές χώρες (Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ), που, ως πλούσιες και προηγμένες,, εγκατέλειψαν ή δεν εφάρμοσαν ποτέ τον γενικό Aντιφυματικό Eμβολιασμό, ως κάτι που ανήκε στο μακρινό παρελθόν και δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στις συνθήκες του μοντέρνου, υγιεινού και προηγμένου τρόπου ζωής τους. Κάτι απολύτως λογικό, μιας και η φυματίωση είχε εξαφανιστεί εκεί.
Αντίθετα, λιγότερο ανεπτυγμένες και φτωχότερες χώρες, που χτυπήθηκαν στο παρελθόν από Φυματίωση, φοβούμενες πάντα την επιστροφή της, εφαρμόζουν ανελλιπώς γενικό καθολικό εμβολιασμό των παιδιών με αντιφυματικό εμβόλιο BCG, που καλύπτει, όπως είδαμε, τα άτομα αυτά, ακόμη και μετά από εξήντα και από εβδομήντα χρόνια, προστατεύοντας τον οργανισμό τους από βαριές αναπνευστικές λοιμώξεις και από τις επιπλοκές τους, όπως αυτές που προκαλεί ο κορωνοϊός!
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, οι Βαλκανικές χώρες, η Ρωσία και οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, η ίδια η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία, που εφάρμοζαν προγράμματα γενικού Αντιφυματικού Εμβολιασμού, έχουν ελάχιστα κρούσματα και ελάχιστα θύματα! Στον αντίποδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, που δεν εφαρμόζουν τον γενικό καθολικό Αντιφυματικό Εμβολιασμό, έχουν υπερπολλαπλάσια κρούσματα και δεκάδες χιλιάδες θύματα!
Εδώ πρέπει να σταθεί όλος ο πλανήτης και να αναρωτηθεί τι επιτέλους συμβαίνει! Τα ηλικιωμένα άτομα που έχουν εμβολιαστεί στα παιδικά τους χρόνια από BCG, δείχνουν πως γενικά αντέχουν σε λοιμώδεις προσβολές των πνευμόνων, ακόμη και στην περίφημη «σήψη», πολύ περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν εμβολιαστεί! (έως και 650.000 θάνατοι παγκοσμίως από Γρίπη κάθε χρόνο)!
Έτσι, π.χ. η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι - κατά βάση - προστατευμένες, εμβολιασμένες και άρα αποτελούν ασφαλείς για τουρισμό χώρες, σε όλη την διάρκεια του χρόνου! Επίσης η Ελλάδα, μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες από τις «γαλάζιες» στον χάρτη χώρες καθολικού εμβολιασμού BCG! Και δεν το λέμε για οικονομικούς λόγους. Τα νέα είναι καλά! Τα στοιχεία το δείχνουν ολοφάνερα. Θα τα αξιοποιήσουμε; Πρέπει πρώτα να αποβάλουμε τον φόβο. Γι’ αυτόν, το εμβόλιο το ετοιμάζει ο ήλιος του καλοκαιριού.