ΥΓΕΙΑ

Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών

Το αλάτι χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης καθώς και για τη διατήρηση των τροφίμων.

Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών

Όλοι μπορεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο αλάτι άθελά μας καθώς δεν γνωρίζουμε πάντα ποιες τροφές και σε ποια ποσότητα το εμπεριέχουν. Ωστόσο, υπάρχουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές στην υγεία που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού.

Αρκετοί από μας ίσως καταναλώνουμε περισσότερο αλάτι από ό, τι σκοπεύουμε σε καθημερινή βάση καθώς αλάτι εμπεριέχουν τροφές όπως το ψωμί, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα τσιπς, οι τυποποιημένες σάλτσες τα dressings σαλάτας και πολλά άλλα τρόφιμα που συνήθως δεν φαίνονται τόσο ανθυγιεινά με την πρώτη ματιά. Το αλάτι χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης καθώς και για τη διατήρηση των τροφίμων. Στην πραγματικότητα το αλάτι βρίσκεται σχεδόν σε κάθε επεξεργασμένο φαγητό και οι παρενέργειες της αλόγιστης κατανάλωσης μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση