ΥΓΕΙΑ

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Κάνει όντως καλό το παγωτό;

Τι ισχύει τελικά;

Πονόλαιμος και αμυγδαλίτιδα: Κάνει όντως καλό το παγωτό;

Ίσως έχετε ακούσει ότι στον πονόλαιμο η λύση είναι το παγωτό. Είναι όμως εντελώς ακίνδυνο; Μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας;

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί να προσφέρει κάποια προσωρινή ανακούφιση από τον πονόλαιμο χάρη στην κρύα και καταπραϋντική του αίσθηση. Ωστόσο, αυτή η ανακούφιση είναι συχνά βραχύβια και η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα περισσότερα παγωτά μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή και να μειώσει τη δράση του ανοσοποιητικού, επιδεινώνοντας την κατάστασή σας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές παγωτού τώρα από ποτέ, οπότε μπορεί να είστε σε θέση να ανακουφιστείτε χωρίς τα αρνητικά.

Μπορεί η ζάχαρη να επιδεινώσει τον πονόλαιμο;

Έρευνα έχει δείξει ότι η ζάχαρη δεν είναι ιδανική για το ανοσοποιητικό σύστημα, επειδή μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να αποδυναμώσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άμυνα έναντι ασθενειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ένας ιός ή βακτήριο είναι η αιτία του πονόλαιμου.
 

Είναι το παγωτό καλό για την αμυγδαλίτιδα;

Το παγωτό μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση σε ορισμένα άτομα με αμυγδαλίτιδα λόγω της ψυχρής και κρεμώδους υφής του. Το κρύο μπορεί να μουδιάσει προσωρινά τον πονόλαιμο, ενώ η κρεμώδης αίσθηση είναι ανακουφιστική και κάνει το παγωτό να διέρχεται εύκολα από τον ερεθισμένο λαιμό.

Το παγωτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό μετά από αμυγδαλεκτομή.

 

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση