Οι τροφές στη μάχη κατά του διαβήτη

Η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε υγιή επίπεδα είναι το κλειδί.

Όταν πάσχετε από διαβήτη, ή ακόμη κι από προδιαβήτη, το φαγητό που καταναλώνετε είναι πολύ σημαντικό. 

Η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε υγιή επίπεδα είναι το κλειδί.

Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι τροφές που είναι χαμηλές σε λίπος και θερμίδες μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη διαχείριση της νόσου. 

Ας δούμε πέντε τροφές που θεωρούνται οι πιο επωφελείς για τη διαχείριση αλλά και την πρόληψη του διαβήτη, μιας πάθησης που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.

ΦασόλιαΕίναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου και καλίου. Αν χρησιμοποιείτε φασόλια σε κονσέρβα, φροντίστε να τα πλύνετε καλά για να απομακρύνετε το περιττό αλάτι.

Ξηροί καρποίΜία μικρή χούφτα από ξηρούς καρπούς, όπως είναι τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια περιέχουν φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και μαγνήσιο.

ΓλυκοπατάτεςΑποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και φυτικών ινών. Δοκιμάστε τις ψητές με δενδρολίβανο.

ΜούραΤα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Ρίξτε φράουλες στη σαλάτα σας, μπλούμπερι στο γιαούρτι σας και στα δημητριακά σας ή καταναλώστε ένα μπωλ βατόμουρα, αν νιώθετε την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό.

Δημητριακά ολικής άλεσηςΠεριέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο. Συνδυάστε ένα τέτοιο δημητριακό, όπως το κριθάρι και την κινόα με λαχανικά, για να φτιάξετε ένα υγιεινό πιάτο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ