Οι καλύτερες τροφές για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική όχι απλώς για να τρώτε υγιεινά, αλλά και για να προλάβετε τον καρκίνο.

Όπως κάποια είδη καρκίνου ανταποκρίνονται διαφορετικά σε συγκεκριμένες θεραπείες, έτσι ανταποκρίνονται και συγκεκριμένες τροφές. Μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική όχι απλώς για να τρώτε υγιεινά, αλλά και για να προλάβετε τον καρκίνο.

Οι παρακάτω τροφές θεωρούνται μέρος μιας υγιεινής διατροφής γενικά και μπορούν να προλάβουν την εξέλιξη της νόσου: * ποικιλία σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. 

Η βήτα-καροτίνη, που βρίσκεται στα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των καρότων, σχετίζεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εμπλέκεται στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

 Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 91.000 γυναίκες βρήκε ότι μία διατροφή που βασίζεται κυρίως σε φυτικές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 15%. 

Βάλτε στη διατροφή σας: • σκουρόχρωμα, πράσινα, φυλλώδη λαχανικά • πιπεριές • τομάτες • μελιτζάνες • εσπεριδοειδή • καρότα • μπρόκολο • κρεμμύδι • μήλα • αχλάδια • ροδάκινα • φράουλες * τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα φασόλια και τα όσπρια. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού βοηθώντας το σώμα να μειώσει τα οιστρογόνα. Πολλές θεραπείες κατά του καρκίνου του μαστού εξάλλου βασίζονται στη μείωση της αλληλεπίδρασης των οιστρογόνων με τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού. 

Ως εκ τούτου, μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να επιταχύνει τον περιορισμό των οιστρογόνων. * το γάλα και τα γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά * τα προϊόντα με βάση τη σόγια. 

Δεκάδες μελέτες εδώ και 25 χρόνια, υποστηρίζουν όυι η σόγια βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. 

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα, αλλά είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες. 

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, η σόγια μειώνει επίσης την LDL χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. * οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D * οι τροφές και τα μπαχαρικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες * Τα καλά λιπαρά. 

Μερικές μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη των ωμέγα -3 που βρίσκονται σε μερικά ψάρια έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη φλεγμονή, που συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ