«Μίλια Ζωής»: Ένα πρόγραμμα φροντίδας για τους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι πάσχοντες έχουν την ευκαιρία δωρεάν αεροπορικής μετάβασης στα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Μίλια Ζωής» για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα, που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα, δημιούργησε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Amgen Hellas, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων αυτών έχει ως αποτέλεσμα την απλή παρακολούθηση της νόσου.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι πάσχοντες έχουν την ευκαιρία δωρεάν αεροπορικής μετάβασης στα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της ασθένειάς τους.

Ειδικότερα, προσφέρονται συνολικά 250 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τις μετακινήσεις των ασθενών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όσοι χρειάζονται μετάβαση από τους εξής προορισμούς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λήμνο, Σκιάθο, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Λέσβο και Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο «Μίλια Ζωής» μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς ανεξαρτήτως θεραπείας αρκεί ο θεράπων ιατρός να κρίνει ότι χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης. Έτσι, μετά από σχετική ενημέρωση εκπροσώπου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας η διαχείριση του ασθενή για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα γίνεται πλέον από την ίδια την ιατρική εταιρεία.

Το Πολλαπλό Μυέλωμα αποτελεί μία σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος καθώς αφορά στο 1% των περιπτώσεων κακοήθειας και στο 10% των καρκίνων του αίματος. Είναι ανίατης μορφής και χαρακτηρίζεται από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο υφέσεων και υποτροπών. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν πάνω από 1.500 ασθενείς από ΠΜ με το 95% να κατοικεί στην ηπειρωτική χώρα ενώ, 5% των ασθενών μένει σε ελληνικά νησιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των ασθενών βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Αθήνα με εξειδικευμένα κέντρα να φροντίζουν για την άρτια παρακολούθηση της νόσου ενώ, 30% στη Βόρεια Ελλάδα με το 50% εξ αυτών να παρακολουθείται μέσω εξειδικευμένων αιματολογικών κλινικών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ