Βλέπεις τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και έχεις μετατρέψει το ψυγείο σε καταφύγιο απειλούμενων τροφίμων. Εντάξει η ανησυχία σου είναι δικαιολογημένη, αλλά η ζημιά που προκαλεί το ψυγείο σε ορισμένα τρόφιμα είναι μεγαλύτερη από τα προσωρινά ωφέλη του κρύου.
Όσο και να σκαρφαλώνει ο υδράργυρος αυτά τα τρόφιμα που ακολουθούν μη τα βάλεις στο ψυγείο:
Πατάτες
Η θερμοκρασία του ψυγείου μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη. Το καλύτερο μέρος για να φυλάσσονται είναι το πιο σκιερό μέρος του σπιτιού.
Καφές
Ο καφές στο ψυγείο αλλοιώνεται, χάνει τη γεύση του, ενώ απορροφά μυρωδιές από το υπόλοιπο ψυγείο.
Ψωμί
Το κάνουμε όλοι. Όταν περισσέψει το ψωμί, το βάζουμε στο ψυγείο με τη ψευδαίσθηση ότι έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και την επόμενη ημέρα. Το κρύο του ψυγείου θα ξεράνει το ψωμί και θα αλλοιώσει το χρώμα του. Το ψωμί πρέπει να αποθηκεύεται στην κατάψυξη.
Λάδι
Αν ήταν ποινικό αδίκημα, η ποινή θα ήταν ισόβια. Το λάδι μέσα στο ψυγείο καταστρέφεται αργά και βασανιστικά. Αλλοιώνεται η υφή του και η γεύση του και η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.
Κέτσαπ
Έχεις δει ποτέ στα σούπερ μάρκετ να είναι η κέτσαπ στο ψυγείο; Όχι, για΄τι δεν χρειάζεται. Με βάση τη τομάτα η κέτσαπ δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, γιατί όλα της τα συστατικά που της δίνουν αυτή την εμφάνιση και γεύση αλλοιώνονται σε θερμοκρασίες ψυγείου.