Γιατί πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ

Newsroom
Newsroom

Ο καφές δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές ρόφημα, αλλά και σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.

Τα αντιοξειδωτικά που ευθύνονται για τις θετικές επιδράσεις του καφέ είναι οι πολυφαινόλες, οι οποίες παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Οι ουσίες αυτές προλαμβάνουν και επιβραδύνουν την οξείδωση στον οργανισμό, προστατεύοντας τα κύτταρα του σώματος από τις βλάβες.

Πολυφαινόλες περιέχονται επίσης στο κακάο, το ελαιόλαδο, τα μούρα, το τσάι κλπ.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η προσθήκη γάλακτος στον καφέ ενισχύει την αντιφλεγμονώδη δράση του.

Ο συνδυασμός των πρωτεϊνών του γάλακτος με τα αντιοξειδωτικά (ιδίως τις πολυφαινόλες) του καφέ, διπλασιάζει την αντιφλεγμονώδη δράση του ροφήματος στα ανοσοποιητικά κύτταρα.

Η μία μελέτη εξέτασε πώς αντιδρούν οι πολυφαινόλες όταν συνδυάζονται με αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι τα μόρια που σχηματίζουν τις πρωτεΐνες τις οποίες περιέχει σε αφθονία το γάλα.

«Διαπιστώσαμε πως οι πολυφαινόλες αλληλεπιδρούν με τα αμινοξέα, εντείνοντας την αντιφλεγμονώδη δράσης τους στα ανοσοποιητικά κύτταρα. Η αντίδραση αυτή σημαίνει πως ο καφές με γάλα μπορεί να ωφελεί σημαντικά την υγεία», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Marianne Nissen Lund, καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

 

Περισσότερα στο capitano.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ