Τι είδους σνακ πρέπει να επιλέγει ένας διαβητικός

Newsroom
Newsroom

Διαβητικά σνακ με κάτω από 10g υδατανθράκων

Τα σνακ ενδιάμεσα από τα γεύματα μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους διαβητικούς, καθώς ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, με τις σωστές επιλογές, τα σνακ μέσα στην ημέρα μπορεί να είναι υγιεινές επιλογές στο πλαίσιο διαχείρισης του διαβήτη.

Αυτό το άρθρο περιγράφει ποια σνακ για διαβητικούς είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες, πλούσια σε πρωτεΐνη και γεμάτα φυτικές ίνες, ενώ αναλύει τη σημασία της επιλογής των κατάλληλων σνακ τη νύχτα. Τέλος παρέχει γενικές οδηγίες για τις ποσότητες από κάθε σνακ που μπορεί με ασφάλεια να απολαύσει ένας διαβητικός.

Τι είναι ο διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2

    Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, οδηγώντας σε αδυναμία διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα.
    Ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι το σώμα δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ινσουλίνη.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι υδατάνθρακες είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά που έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος. Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης, με αποτέλεσμα πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κατανοώντας το πώς τα διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα, οι διαβητικοί μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές σνακ.

Διαβητικά σνακ με κάτω από 10g υδατανθράκων

Για όσους θέλουν να διαχειριστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, τα σνακ με λιγότερα από 10 γραμμάρια υδατανθράκων είναι ιδανικά. Σύμφωνα με το Diabetes UK, τα ακόλουθα σνακ μπορούν να βοηθήσουν τους διαβητικούς να ικανοποιήσουν τις λιγούρες χωρίς να αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα τους:

    Ένα βραστό αυγό (0g υδατάνθρακες): Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, που σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα.

 

 

Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay

 

 

 

Περισσότερα στο onmed.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ