ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν το «ιππικό» στην Ελλάδα

«Μάχη» Ελλάδας – Τουρκίας για την προσέλκυση τουριστών

No profile pic

Ένα ανέλπιστο δώρο είναι πιθανό να δεχτεί ο τουρισμός στην Ελλάδα, εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση υιοθετήσει την εισήγηση του CDC, δηλαδή του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για τα διεθνή ταξίδια.

Όπως αναφέρει το moneyreview.gr, o CDC ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής πως οι Αμερικάνοι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με χαμηλό ρίσκο για τους ίδιους και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, εκτός αν διαφορετικά αποφασίζουν οι κατά τόπους πολιτειακές αρχές.

Ωστόσο θα πρέπει να φορούν μάσκες, να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής και να έχουν αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή τους στις ΗΠΑ. Επιπλέον θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμα τεστ τρεις έως πέντε μέρες μετά την επιστροφή τους.

Εφόσον καταστούν δυνατά τα ταξίδια από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα αυτό αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό, και ειδικά αυτόν της Αθήνας, καθώς είναι από τους ξένους ταξιδιώτες με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη και το 2019 ήταν ψηλά στη κατάταξη της Τράπεζας της Ελλάδος με τις χώρες που έφεραν τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εισπράξεις, άνω του 1δισ. ευρώ.

 

«Μάχη» Ελλάδας – Τουρκίας για την προσέλκυση τουριστών

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, άνεμος αισιοδοξίας για ανάκαμψη του τουρισμού επικρατεί και στην Τουρκία, από τη στιγμή που διαπιστώνεται «έντονη ροή κρατήσεων» κυρίως από τη Ρωσία, ενώ υψηλές προσδοκίες υπάρχουν και για τις αφίξεις από Δυτική Ευρώπη – Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Marti Hotels Marinas -μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της γείτονος Βασίλειο.

«Η τουριστική σεζόν ενδεχομένως να επιμηκυνθεί έως τον Νοέμβριο» σπεύδει να προσθέσει, την ίδια ώρα, αν και δεν παραλείπει να διευκρινίσει ότι η πλήρης επιστροφή στα προ-πανδημίας επίπεδα αναμένεται για το 2023.

Στη «φαρέτρα» του τουρκικού τουρισμού βρίσκεται -πέραν της βαθιάς υποτίμησης του εγχώριου νομίσματος– και η επιτάχυνση των εμβολιασμών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 16,3 εκατ. εμβολιασμοί σε σύνολο πληθυσμού 84 εκατ. ατόμων.

Πηγή:kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση