Τα καινοτόμα κρητικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 1 – 7 Ιουλίου 2019, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης

Μία πραγματική γιορτή που εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων ξεκινάει τη Δευτέρα στο δροσερό Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου. "Είναι μία κυψέλη δημιουργίας" - είπε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή αναφερόμενη στην 8η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» που διοργανώνεται και φέτος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Η κ.Λιονή αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη Γιορτή παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, τονίζοντας ότι "δεν είναι ένα παζάρι!Λόγω του περιορισμένου χώρου επιλέγονται περίπου 40 επιχειρήσεις με προϊόντα που χαρακτηρίζονται από καινοτόμα στοιχεία, ακόμη κι αν είναι παραδοσιακά".

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι καινοτόμα κρητικά προϊόντα όπως τα σαλιγκάρια ή προϊόντα αλόης, είναι αναγνωρίσιμα στο εξωτερικό και οι ξένοι επισκέπτες στην Κρήτη τα αναζητούν!

Στο πλαίσιο της Γιορτής, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες κόσμου, πραγματοποιούνται ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και βιωματικού χαρακτήρα δράσεις γύρω από την κρητική γαστρονομία, ενώ ακόμη και οι απογευματινές εκδηλώσεις για τα παιδιά περιστρέφονται γύρω από τη διατροφή του νησιού μέσω εργαστηρίων στα οποία συμμετέχουν τα παιδιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ