Η Κριτική επιτροπή του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 21 Μαΐου

Ανακοινώθηκε η Κριτική επιτροπή του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 21 Μαΐου στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου και της τέχνης με μεγάλη εμπειρία και πολύχρονες σπουδές απαρτίζουν τα 5 άτομα - μέλη της κριτικής επιτροπής.

Κάλλια Αναστασάκη

 Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών.

Στην ηλικία των δεκαεπτά ετών,πήρε το Πτυχίο Πιάνου,με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και  στα δεκαεννιά της χρόνια,ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πιάνο κατακτώντας το

 Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ,με καθηγητή τον Γιάννη Τζόνκερ.

 Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πιάνο,ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της,στα Ανώτερα  Θεωρητικά Μαθήματα. Κατέχει τα Πτυχία Ειδικού Αρμονίας, Αντιστίξεως, Φυγής, Συνθέσεως.

Το 1990,ιδρύει το ΜΙΝΩΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.  Έχει διοργανώσει Σεμινάρια Πιάνου στο Ωδείο,με Διδάσκοντα Καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή.

Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει στην Κρήτη,με κορυφαία έργα Ελλήνων Συνθετών,όπως

« Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ » του Μάνου Χατζιδάκι και το « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ » των Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη,το οποίο παρουσιάζεται σε Χοροθεατρική Μορφή από την  Παιδική Χορωδία του Ωδείου,με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 Κωστής Καπελώνης

  Ο Κωστής Καπελώνης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1952. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστημίο Αθηνών (αποφοίτησε το 1976) και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Tέχνης Kαρόλου Kουν (αποφοίτησε το 1981). Έκτοτε εργάζεται, ως επί το πλείστον, στο Θέατρο Tέχνης ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, σχεδιαστής φωτισμών κλπ.

Το 1998 Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔHΠEΘE Kρήτης και το 2000-2001 υπηρέτησε στο Kρατικό Θέατρο Bορείου Eλλάδος.

Tο 2002 ίδρυσε τον θίασο “Θ όπως Θέατρο”, όπου ανέβασε τρεις παραστάσεις.

Ως ηθοποιός έλαβε μέρος σε 45 και πλέον παραστάσεις του Θεάτρου Tέχνης (σε σκηνοθεσίες των K. Kουν, Γ. Λαζάνη, M. Kουγιουμτζή, Δ. Χρονόπουλου) και παράλληλα σε πολλές παραστάσεις ήταν βοηθός των Γ. Λαζάνη και Μ. Κουγιουμτζή.

Από το 1994 έχει σκηνοθετήσει (στο Θέατρο Τέχνης και αλλού) πάνω από 50 παραστάσεις.

Διασκεύασε για το Θέατρο αφηγηματικά ή θεατρικά κείμενα για παραστάσεις που σκηνοθέτησε [Τρικυμία του Σαίξπηρ, Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Βιζυηνού, Παραμύθι από Χαρτί (βραβείο δραματουργίας Κ. Κουν 2003), Ο Λιόντας, Όλιβερ Τουίστ, Η Ζωή είναι Ωραία (Διηγήματα του Τσέχωφ), κ.α.]

Από το 1981 διδάσκει σε Δραματικές Σχολές (Θεάτρο Tέχνης, Kρατικό Θεάτρο Bορείου Eλλάδος, “IAΣMOΣ”, «δήλος»), σε σεμινάρια κλπ.

Έχει γράψει και έχουν εκδοθεί, από το 1997 ως το 2010, ποιήματα του με φωτογραφίες, ένα δοκίμιο, μία νουβέλα κλπ.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες...

Στίχοι του έγιναν τραγούδια από τον Στ. Σιόλα...

Θέατρο στο ραδιόφωνο...

Στον κινηματογράφο, μια ταινία μικρού μήκους, η «Νειλώ», του Τάσου Μπουλμέτη (1979) και λίγες σειρές στην τηλεόραση.

 Είναι διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.


Αλεξάνδρα Λαδικού

Το 1953 συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο Β΄ Μις Ελλάς ενώ βγήκε Αναπληρωματική Μις Κόσμος την ίδια χρονιά στην αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με το οποίο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην "Αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Συνεργάστηκε με το Λαϊκό Θέατρο του Mάνου Kατράκη, τους θιάσους των Πέτρου Φυσσούν και Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, με τους σκηνοθέτες Μήτσο Λυγίζο, Πέλο Κατσέλη, Ντίνο Δημόπουλο κ.ά.

Από το 1996 μέχρι και το 2010 δίδασκε και είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώ έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις και με δικό της θίασο.

Σε εκδήλωση της 29ης Μαρτίου 1999 από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο) απονεμήθηκε στην ίδια και στην Κάκια Αναλυτή το Έπαθλο "Κυβέλη" για τη διαρκή προσφορά τους.

Αντιγόνη Πανταζή

Η Αντιγόνη Πανταζή είναι ηθοποιός – performer και εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με Άριστα από την Δραματικής Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Από τότε έχει εργαστεί σαν ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» καθώς και σε άλλες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συνέχισε της σπουδές της και αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής). Έχει επίσης σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό για 12 χρόνια. Το 2003 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Σφαλιχτά", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωδώνη. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί, μέσω της τέχνης, να συνδυάσει τα διαφορετικά πεδία της εμπειρίας της. Η έρευνά της βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές ποιότητες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της εκπαίδευσης, της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό πεδίο δράσης, όπου ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με τον εαυτό του και τον κόσμο στο "Εδώ και Τώρα".

Ευανθία Στιβανάκη

Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Μεταπτυχιακά στην Φιλοσοφία. Διδάκτορας θεατρολογίας. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Διετέλεσε πρόεδρος της Διοίκησής του και σκηνοθέτις των παραστάσεών του. Καλλιτεχνικός έφορος του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων για 10 χρόνια. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «Λαϊκού Δημοτικού Θεάτρου Πατρών» και στην δημιουργία του Θεάτρου «Αγορά». Δίδαξε στο τμήμα Νηπιαγωγών και Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε διοικήσεις πνευματικών και πολιτιστικών φορέων σε ανάλογα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις αρχαίου δράματος στην Ευρώπη και έχει λάβει μέρος σε καλλιτεχνικά workshops στο εξωτερικό: (Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Φινλανδία). Για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό έχει τιμηθεί από 15 φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ