Η Γαστρονομία ως μέρος του τουριστικού προϊόντος του Ηρακλείου

Ξεκινά, σήμερα, το «Heraklion Gastronomy 2018»

"Ημέρες Γαστρονομίας" από την Πέμπτη στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ανάδειξης της Γαστρονομίας ως πτυχή του τουρισμού. "Είναι μέρος της στρατηγικής για να καθιερωθεί το Ηράκλειο ως "πόλη-προορισμός"" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Gian Andrea Garancini. Όπως είπε, για πρώτη φορά, διοργανώνεται μία πρωτοβουλία υπό την ομπρέλα του δήμου και με τη συμμετοχή τόσων πολλών φορέων. 

Οι "Ημέρες Γαστρονομίας" ξεκινούν σήμερα Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή, στο λιμάνι του Ηρακλείου, περιλαμβάνουν επιστημονικές ομιλίες, live παρασκευές πιάτων με βάση τα κρητικά προϊόντα αλλά και συναυλίες. Φέτος η διοργάνωση αφιερώνεται στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι.

"Κατά τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται και κρουαζιέρες που έχουν ως home port το λιμάνι του Ηρακλείου" είπε ο κ.Garancini, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες στην Κρήτη έρχονται, όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τον Πολιτισμό - σημαντικό μέρος του οποίου είναι και η Γαστρονομία.

Οι φορείς που έχουν δραστηριοποιηθεί είναι: Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.  

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

Έναρξη εκδηλώσεων Φεστιβάλ (17:00-19:00)

Μαριλένα Καμπά - Αν. Καθ. Ιατρικής: «Οι Ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου»  Απόστολος Σπύρου - Αν. Καθ. Χημείας: «Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου»

Μαριάννα Καραμάνου - Αν. Καθ. Ιατρικής: «Δίπυρος άρτος (παξιμάδι) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Νίκος Μηλιαράκης - οινοποιός, πρ. Δικτύου Wines of Crete : «Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί χθες – σήμερα – αύριο»

11-12-13-14/10 (19:00-21:00) : Γνωστοί Έλληνες chef (Τάσος Παπαδάκης, Χρήστος Λάππας, Δημήτρης Τσανανάς, Παναγιώτης Βρανάκης) μαγειρεύουν για σας!

11-12-13-14/10 : Ντόπιοι παραγωγοί εκθέτουν προϊόντα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο …

12-13-14 /10 (13:00 -15:00 & 17:00 -19:00) : Μέλη γυναικείων συνεταιρισμών και  γνωστοί chef μοιράζονται τις συνταγές τους και προσφέρουν γευστικές δοκιμές.

Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

11-12-13-14/10 στις 20:30 : μουσικές βραδιές με κρητική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.

12-13-14 /10 (14:00-15:00) :   Παραδοσιακοί σκοποί και χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΧΝΑΡΗ». 

Πέμπτη 11/10: Η Γεωργία Νταγάκη σε μια μοναδική συναυλία.

Παρασκευή 12/10: Η μουσική παρέα του Δ. Παγωμένου (Ν. Βογιατζάκης, Α. Κανακάκης, Ά. Τερζάκης, Ν. Παγωμένος, Μ. Πινακουλάκης) ερμηνεύει όχι μόνο δικά της τραγούδια αλλά και σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Σάββατο 13/10: Το μουσικό σχήμα "ΕΡΑΝ" με παραδοσιακές μελωδίες μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο.

Κυριακή 14/10: Κρητική βραδιά με τους τα αδέρφια Απολλωνία, Αντώνη και Νίκο Ξυλούρη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ