Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών, το πρώτο τρίμηνο 2020, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, επεξεργασμένα από το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.
Η αύξηση σε αξία έφτασε το 31,3%, με το συνολικό ποσό των εξαγωγών σε νωπά φρούτα και λαχανικά να ανέρχεται σε 326,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κατά 17,5% μεγεθύνθηκαν οι εξαγωγές σε όγκο, φτάνοντας τους 440,56 χιλιάδες τόνους.
Αυξημένες κατά 24,4% ήταν το πρώτο τρίμηνου του τρέχοντος έτους οι αποστολές-εξαγωγές λαχανικών, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019, ανερχόμενες σε 72.339 τόνους και κατά 29,2% σε αξία, η οποία φτάνει τα 59,512 εκατομμύρια ευρώ.
Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι εξαγωγές φρούτων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 16,3%, φτάνοντας τους 368.225 τόνους, ενώ σε 267,09 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε η αξία τους, αυξημένη κατά 31,8%.
Ο όγκος των λαχανικών που εξήχθη μεγεθύνθηκε κατά 24,2% και διαμορφώθηκε σε 72,34 χιλ. τόνους. Αύξηση 8,8% καταγράφηκε στις εξαγωγές της ντομάτας (11.346 τόνοι), 41,8% στις πιπεριές (12.935 τόνοι), 9,9% στα αγγούρια & αγγουράκια (17.155 τόνοι) και 44% στις πατάτες (12.935 τόνοι).