Νηστίσιμο και λαχταριστό κορμό με μόνο 4 υλικά

Ενα γλυκό που συνδυάζει γεύση και ενέργεια

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό, αλλά να είναι εύκολο και πεντανόστιμο.

Και επειδή υπάρχουν πολλοί που νηστεύουν αυτό το διάστημα, βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή για νηστίσμο μωσαϊκό με 4 μόνο υλικά.

Eνα γλυκό που μας γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη.

Ο νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο εκτός από νηστίσιμος είναι και υγιεινός.

Πρόκειται για ένα νόστιμο γλυκό που μπορείτε να το φάτε και ως υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

Ακολουθήστε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, αλλά μάθετε και όλα τα μυστικά για να φτιάξετε νηστίσιμο μωσαϊκό και απογειώστε τη γεύση!

Υλικά:

400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)

300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)

150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)

100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.

Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ