Λαχταριστές και γρήγορες πέννες με κολοκύθα και μπέικον

Η κολοκύθα υπάρχει παντού αυτή την εποχή και σε πολύ καλή τιμή

Θα χρειαστούμε:

  • 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κύβο κότας
  • 800 γρ. νερό, καυτό
  • 500 γρ. πέννες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο για 1'-2' μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
  • Παράλληλα βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ