Υλικά: 1,2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι, 1 κόκκαλο με το μεδούλι, 2 λίτρα νερό ή ζωμός, 2 πράσα μόνο το λευκό μέρος, 2 φύλλα δάφνης, Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο, 1 πατάτα μεγάλη, 1 καρότο μεγάλο, 1 κρεμμύδι, 1/2 ματσάκι σέλινο, 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, 400 γρ. ντομάτες κονκασέ, 100 γρ. τραχανά γλυκό, Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι, Αλάτι και πιπέρι, 100 γρ. ελαιόλαδο